Nieuws

Bekijk al ons nieuws op deze pagina.

Succesvolle ketensamenwerking voor dienstverlening aan Oekraïense vluchtelingen

De SVB werkt samen met de gemeente Rotterdam en WMO Radar in het Oekraïens Huis om laagdrempelig onze dienstverlening aan te bieden aan Oekraïense vluchtelingen.

“Het PGB geeft mij eindelijk rust”

Met de uitvoering van de wetten en regelingen draagt de SVB bij aan de bestaanszekerheid van miljoenen burgers. Ook voor Wilma. Voor haar zoon ontvangt zij een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Huisuitzetting voorkomen door een stapje extra

Soms is maatwerk nodig omdat een proces niet toegesneden is op de specifieke situatie van de burger. Ellen Atteveld wist een huisuitzetting te voorkomen door net iets meer te doen dan de standaard werkinstructies voorschrijven.

De SVB helpt gerepatrieerden Sudan

In Sudan woedt een strijd tussen het Sudanese regeringsleger en de paramilitaire RSF-militie. Nederland heeft daarom landgenoten uit Sudan opgehaald. De SVB helpt de gerepatrieerden om hun leven in Nederland op orde te brengen.

Jaarverslag 2022: SVB zet extra stap voor bestaanszekerheid

De SVB heeft in 2022 met 52,5 miljard euro bijgedragen aan de financiële bestaanszekerheid van 5,7 miljoen burgers.

Gezamenlijke dienstverlening op locatie: alles geregeld op één plek

Omdat de SVB er voor iedereen is, zijn er loketten door het hele land. Zo kan iemand met vragen óók fysiek bij de SVB aankloppen. Onlangs is er een nieuw loket in Alkmaar geopend. Maar hoe werkt zo’n loket nou precies?

Een stap extra voor bestaanszekerheid

In deze verhalenbundel worden acht mini-dossiers behandeld vanuit verschillende perspectieven. Deze mini-dossiers tonen aan waar de knelpunten zitten binnen verschillende regelingen, hoe we als SVB een stap extra konden zetten en wat ons handelen de burger opleverde.

Autoriteit Persoonsgegevens verlaagt boete vanwege verbeterde informatiebeveiliging

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is overwegend positief over de maatregelen die de SVB heeft genomen om de informatiebeveiliging van de telefonische dienstverlening te verbeteren.

Doorwerken na je pensioen, waarom zou je?

Veel mensen kunnen niet wachten om te stoppen met werken. Maar niet iedereen zit hier op te wachten. Marianne van de Waal is een werkende AOW’ers. Naast Marianne zijn er ongeveer 200.000 mensen die doorgaan met werken na het bereiken van hun AOW-leeftijd.

Simon Sibma herbenoemd als voorzitter Raad van Bestuur SVB

Simon Sibma blijft ook de komende twee jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat heeft de ministerraad besloten op voordracht van minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

SVB en vakbonden sluiten nieuwe cao

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de vakbonden CNV en FNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao.