Nieuws

Bekijk al ons nieuws op deze pagina.

Meer gebruiksgemak in MijnSVB

De SVB heeft haar Mijn SVB-portaal vernieuwd. Het portaal is op verschillende vlakken gebruiksvriendelijker gemaakt.  

Naar een proactieve dienstverlening door gegevensdeling

Diana Starmans, lid van de Raad van Bestuur van de SVB, was onlangs te gast bij het iBestuur Congres om te spreken over proactieve dienstverlening door datagebruik.

Pilot SVB vergroot bestaanszekerheid kwetsbare ouderen

Een pilot van de Sociale Verzekeringsbank heeft geleid tot het toekennen van inkomensondersteuning aan 28 financieel kwetsbare huishoudens. 

Een miljoen extra AOW-gerechtigden in 2040

Het aantal mensen dat de AOW ontvangt neemt de komende jaren met ruim één miljoen mensen toe. In 2040 telt Nederland rond de 4,6 miljoen AOW-gerechtigden, oftewel bijna een kwart van de bevolking. 

SVB Kindernamenlijst: Max verslaat concurrenten ook naast het circuit

Op basis van de SVB Kindernamenlijst wint Max Verstappen aanstaande zondag, net als vorig jaar, de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Na zijn overwinning van 4 september 2022 tot en met juli 2023 is de voornaam Max aan 259 baby’s gegeven.

Aantal AOW-gerechtigden neemt toe

De SVB keerde in het tweede kwartaal van 2023 AOW (Algemene Ouderdomswet) uit aan in totaal 3.558.871 gerechtigden. Dat zijn er ruim 12 duizend meer dan in het tweede kwartaal van 2022.

Hellen van Dongen nieuw lid Raad van Bestuur SVB

Hellen van Dongen treedt per 1 oktober toe tot de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank.

SVB roept op tot vereenvoudiging wet- en regelgeving in belang van burger

Zorg in het belang van de burger voor een fundamentele vereenvoudiging van de sociale zekerheid. Dat was de oproep van de SVB tijdens de presentatie van haar derde knelpuntenbrief.

Nieuwe cao ondertekend

De Sociale Verzekeringsbank en de vakbonden hebben op 26 juni een nieuwe cao ondertekend. De nieuw cao heeft een looptijd van 1 januari 2023 tot en met 30 april 2024.

Succesvolle ketensamenwerking voor dienstverlening aan Oekraïense vluchtelingen

De SVB werkt samen met de gemeente Rotterdam en WMO Radar in het Oekraïens Huis om laagdrempelig onze dienstverlening aan te bieden aan Oekraïense vluchtelingen.

“Het PGB geeft mij eindelijk rust”

Met de uitvoering van de wetten en regelingen draagt de SVB bij aan de bestaanszekerheid van miljoenen burgers. Ook voor Wilma. Voor haar zoon ontvangt zij een Persoonsgebonden Budget (PGB).