Anneke Veldman-Kalma en Jan van der Vliet directeuren DSV
Anneke Veldman-Kalma en Jan van der Vliet zijn benoemd tot directeuren van de directie Dienstverlening Sociale Verzekeringen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). In deze functie worden ze gezamenlijk verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de directie. Veldman-Kalma treedt per 1 augustus in dienst. Van der Vliet op 19 mei.

De directie Dienstverlening Sociale Verzekeringen (DSV) is met ongeveer 2600 medewerkers de grootste binnen de SVB en verantwoordelijk voor de uitvoering van enkele grote regelingen, waaronder de AOW, de kinderbijslag en de Algemene nabestaandenwet (Anw). Het voornemen is om de directie meer waardestroomgericht in te richten, waarmee de toekomstbestendigheid wordt versterkt. Daarom is besloten de transitie en herinrichting van de directie door twee directeuren te laten leiden.
Over Anneke Veldman-Kalma
Anneke Veldman-Kalma is momenteel directeur Gegevens bij de Belastingdienst. In deze rol is zij verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van betrouwbare gegevens voor fiscale processen en voor een veilige digitale toegang en interactie met burgers en bedrijven. Daarvoor werkte zij enkele jaren als manager Klant en Facturatie bij Vitens.
Veldman-Kalma heeft een master in Industrial Engineering and Management Science behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen en studeerde tevens aan Nyenrode Business University.
Anneke Veldman-Kalma:
‘Het belangrijkste doel van de SVB is het bieden van een goede en betrouwbare dienstverlening aan burgers. Om deze dienstverlening ook in de toekomst te kunnen blijven bieden, is het essentieel dat de organisatie wendbaarder en weerbaarder wordt en daarmee haar realisatiekracht vergroot. Met Jan en de collega’s wil ik mij inzetten voor een optimale samenwerking en een geruisloze dienstverlening aan burgers, nu en in de toekomst.’
Over Jan van der Vliet
Over de SVB
De Sociale Verzekeringsbank is één van de grootse publieke dienstverleners van Nederland en zorgt al bijna 125 jaar voor de uitvoering van regelingen in de sociale zekerheid en zorg. De organisatie keert jaarlijks zo’n 62 miljard euro uit aan 5,7 miljoen burgers, waarvan ongeveer 375.000 personen in het buitenland wonen.