Drie SVB-medewerkers genomineerd voor Ambtenaar van het Jaar 2022

Ook dit jaar zijn meerdere SVB-medewerkers genomineerd voor de titel Ambtenaar van het Jaar. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het netwerkplatform voor de publieke sector Publiek Denken. Collega’s Annette Kuiper, Hannah Smet en Joep Smit staan op de lijst van de honderd genomineerden.

Onze genomineerden

Annette Kuiper, casemanager (locatie Zaanstad), is door haar collega’s genomineerd omdat zij altijd klaar staat om te helpen: “Annette maakt altijd tijd vrij voor een ander, is geduldig en heeft veel kennis van de wet- en regelgeving die ze deelt. Zij ondersteunt ook bij de opleiding van nieuwe collega’s. Zij heeft een warme houding en straalt een sterk gevoel van betrokkenheid uit. Zij geeft feedback wanneer nodig en dit doet ze op de juiste manier.” 

De knelpuntenbrief en de kindregelingen. Daar wordt Hannah Smet, beleidsmedewerker Strategie en Externe Betrekkingen (locatie Amstelveen) om geroemd: “Hannah is de onvermoeibare trekker van de knelpuntenbrief die de SVB naar de Tweede Kamer stuurt, waarmee de SVB wil voorkomen dat burgers in de knel komen door (de uitvoering van) wet- en regelgeving. Haar niet aflatende inzet om problemen in de kindregelingen aan te kaarten en met concrete oplossingen te komen zijn inspirerend. Zij zet zich met hart en ziel in om een werkelijke verbetering voor de burger te realiseren.”

Bij Joep Smit, serviceteammedewerker (locatie Zaanstad) is een belangrijke vraagbaak voor zijn collega’s: “Joep heeft veel kennis van wet- en regelgeving en de systemen waarmee gewerkt wordt. Hij staat altijd klaar voor collega zowel binnen als buiten zijn team. Als hij het niet weet, dan zoekt hij het samen met je uit. Joep heeft ook veel humor, wat ook erg belangrijk is met de hoge werkdruk.”

Meer info

Stemmen kan tot maandag 24 oktober 13.00 uur. Na het sluiten van de stembus volgt er op 28 oktober een Top 12 op basis van het aantal stemmen. Een jury onder leiding van onze Diana Starmans, lid Raad van Bestuur, bepaalt wie zich straks Ambtenaar van het Jaar 2022 mag noemen. Daarnaast is er ook een publieksprijs voor degene met de meeste stemmen.