SVB opent loket voor inwoners Drechtsteden

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft sinds woensdag 10 april een loket op het Werkplein van de Sociale Dienst Drechtsteden. Het loket is iedere woensdag open van 09:00-16:00 uur. Inwoners kunnen zonder afspraak binnenlopen, met vragen over onder andere AOW, kinderbijslag of aanvullende inkomensondersteuning ouderen (AIO). 

Diana Starmans (lid van de Raad van Bestuur van de SVB), voorzitter DB GR Sociaal Peter Heijkoop (wethouder gemeente Dordrecht) en David van Maanen (directeur Sociale Dienst Drechtsteden) openden vandaag het loket. 

Persoonlijke dienstverlening

De SVB is één van de grootste uitvoeringsorganisaties van Nederland en verantwoordelijk voor het uitbetalen van onder andere de AOW, kinderbijslag en de AIO aan ongeveer 5,7 miljoen burgers. De laatste jaren is de SVB continu bezig haar dienstverlening proactiever en persoonlijker te maken. Het openen van SVB-loketten bij grote gemeenten is hier een belangrijk onderdeel van. Iedereen moet makkelijk toegang kunnen krijgen tot – en gebruik kunnen maken van – de dienstverlening van de SVB. 

“De dienstverlening van de overheid wordt steeds digitaler. Voor veel mensen is dat fijn, maar digitale dienstverlening is niet voor iedereen altijd de juiste oplossing”, zegt Starmans. “Ook kan het bij ingewikkelde vragen soms prettig zijn om persoonlijk contact te hebben met een medewerker, met name als er meerdere organisaties bij betrokken zijn. Met dit nieuwe fysieke loket kunnen inwoners altijd bij ons terecht voor informatie en persoonlijke ondersteuning.” 

Onder één dak

Peter Heijkoop, voorzitter GR Sociaal, benoemt het belang van de samenwerking van overheden: “Met de Sociale Verzekeringsbank en andere samenwerkingspartners vinden inwoners nu brede financiële ondersteuning onder één dak. Samen helpen we inwoners die financiële zorgen of vragen hebben.  

“Op ons (samen) Werkplein zijn verschillende organisaties een moment in de week aanwezig om inwoners te ondersteunen”, vertelt David van Maanen, Directeur Sociale Dienst Drechtsteden. “Hierdoor brengen we de dienstverlening van de overheid dichtbij en toegankelijk voor onze inwoners.” 

Meer informatie voor journalisten

 
Voor persvragen kunt u terecht bij onze woordvoerders.