Inloggen op TWinternet met eHerkenning

eHerkenning is een veilige manier voor ondernemers om online zaken te doen met de overheid. Om in te loggen op TWinternet heeft u vanaf 25 april 2023 eHerkenning nodig. 

U vraagt eHerkenning aan bij een van de door de overheid erkende leveranciers.

eHerkenning is een manier van inloggen vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven.

Met eHerkenning logt u als ondernemer met één wachtwoord veilig in bij de SVB en andere overheidsorganisaties, zoals UWV, KvK en de Belastingdienst. 

Om in te loggen op TWinternet heeft u eHerkenning op niveau EH3 nodig. Zo zijn uw gegevens goed beveiligd en heeft u veilig online toegang tot TWinternet. Niveau EH3 betekent dat u via eHerkenning inlogt met:

  • gebruikersnaam, en
  • wachtwoord, en
  • extra controle. Deze controle verschilt per eHerkenningsleverancier en kan een sms-code zijn die naar uw telefoon wordt verzonden of een pincode (via token)

U vraagt eHerkenning aan bij een van de door de overheid erkende leveranciers. Deze leveranciers voldoen aan de eisen van de Rijksoverheid en alleen zij mogen eHerkenning leveren. 

Waar moet u op letten bij de keuze van een leverancier:

Betrouwbaarheidsniveau

Voor TWinternet heeft u minimaal het betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig. Bij de aanvraag hiervan is controle van uw identiteit verplicht. Daarom moet u tijdens uw afspraak met uw leverancier uw identiteitsbewijs laten zien. 

Medewerkers machtigen

Vraagt uw medewerker A1-verklaringen aan voor uw bedrijf? Machtig bij uw leverancier eHerkenning de medewerker(s) die bij ons via TWinternet met eHerkenning (niveau EH3) moet(en) inloggen. 

eHerkenning op KvK-nummer of KvK-vestigingsnummer

U kunt eHerkenning aanvragen op KvK-nummer en machtigingen regelen op KvK-vestigingsnummer. Geef het vestigingsnummer aan ons door bij de aanvraag van een TWinternet-account. 

Heeft u voor meer vestigingen een A1-verklaring nodig? Dan moet u per vestiging een Twinternet-account aanvragen. 

Bent u een stichting/vereniging en heeft u geen KvK-vestigingsnummer? Gebruik dan uw RSIN-nummer. Let op: vul eerst 3 nullen in en dan uw RSIN. Het RSIN nummer bestaat uit 9 cijfers, bijvoorbeeld: 000123456789.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over eHerkenning kunt u terecht bij uw leverancier.

Ketenmachtiging voor intermediair

Met een ketenmachtiging kan een intermediair zaken voor u doen in TWinternet. Bekijk hoe u een intermediair machtigt bij eHerkenning op de website van eherkenning.nl.

Kosten

Gebruik maken van eHerkenning kost geld. Het bedrag dat u moet betalen verschilt per leverancier. Vergelijk de leveranciers met elkaar en maak uw keuze. Voor meer informatie kunt u terecht bij de leverancier.

U heeft eHerkenning op KvK-nummer

Heeft u voor meer vestigingen een verklaring nodig? Zorg dan dat u voor iedere vestiging bij ons een TWinternet-account aanvraagt waarbij u het KvK-vestigingsnummer per account invult. 

U heeft eHerkenning op KvK-vestigingsnummer

Vraag bij ons met uw eHerkenning op KvK-vestigingsnummer een account aan. 

Wat heeft u nodig om met eHerkenning in te loggen op TWinternet:

  • een account voor TWinternet
  • een contract met een eHerkenningsleverancier minimaal op betrouwbaarheidsniveau EH3
  • een machtiging voor de medewerker die met TWinternet in eHerkenning werkt voor de SVB
  • heeft u een intermediair? Zorg dat u deze intermediair machtigt