Vervanging voor uw zorgverlener

Is uw vaste zorgverlener ziek of met zwangerschapsverlof? Dan kunt u tijdelijk een vervangende zorgverlener inschakelen. Hoe u dat doet, hangt af van de soort overeenkomst die u met uw vaste zorgverlener heeft. 

Kies de situatie die bij u past.

U hoeft niets te doen. De zorginstelling zorgt voor een vervangende zorgverlener. De zorginstelling is verplicht om dit te regelen.

U hoeft uw vaste zorgverlener niet door te betalen tijdens ziekte of zwangerschapsverlof. Daardoor heeft u budget om een vervangende zorgverlener te betalen. U moet zelf een vervanger zoeken en een zorgovereenkomst met de zorgverlener afsluiten. 

Let goed op dat u de juiste overeenkomst kiest. Dit hoeft niet dezelfde te zijn als de overeenkomst die u met uw vaste zorgverlener heeft.

Zet in de zorgovereenkomst bij de looptijd dat het gaat om vervanging van uw vaste zorgverlener. De overeenkomst met de vervanger stopt dan zodra uw vaste zorgverlener weer voor u gaat werken.

Heeft u een arbeidsovereenkomst met uw zorgverlener? Dan bent u werkgever. U moet het loon doorbetalen als uw zorgverlener ziek is. U krijgt hiervoor van ons een vergoeding, zodat u genoeg budget overhoudt om vervangende zorg in te kopen. U moet zelf een vervanger zoeken en een zorgovereenkomst met hem of haar afsluiten. 

Let goed op dat u de juiste zorgovereenkomst kiest. Dit hoeft niet dezelfde te zijn als de overeenkomst die u heeft afgesloten met uw vaste zorgverlener.

Zet in de zorgovereenkomst bij de looptijd dat het gaat om vervanging van uw vaste zorgverlener. U kiest dan voor een vergoeding per uur. De overeenkomst met de vervanger stopt zodra uw vaste zorgverlener weer voor u gaat werken.