Hoe betaalt u uw zorgverlener

U spreekt met uw zorgverlener af hoe u de zorg betaalt. Bijvoorbeeld of u een vast bedrag per maand of een uurtarief betaalt. U kunt zorg uit uw Persoonsgebonden budget (PGB) betalen tot het maximumtarief. Uw zorgkantoor of gemeente bepaalt het maximumtarief. Lees meer informatie over de betaling aan uw zorgverlener.

Het geld dat uw zorgverlener ontvangt, is inkomen. Uw zorgverlener moet hier belasting en premies over betalen. De betaling kan gevolgen hebben voor eventuele toeslagen of uitkeringen van uw zorgverlener.

U kunt dan een vast bedrag per maand betalen. Wij betalen uw zorgverlener aan het einde van elke maand. U hoeft geen rekeningen op te sturen.

U kunt dan uw zorgverlener per uur betalen. Aan het einde van elke gewerkte periode stuurt u een urenbriefje of factuur naar ons. Dat kan snel en eenvoudig via Mijn PGB of per post.

Het gaat hierbij om zorg van een zorginstelling

Spreek met de zorginstelling een vast bedrag per maand af. Wij betalen de zorginstelling op een vaste datum. U hoeft geen rekeningen te sturen. Wij rekenen uw 24/7 zorg om naar een uurtarief en geven de bedragen door aan uw gemeente of zorgkantoor. 

Uw zorginstelling kan ook achteraf een vast bedrag per maand met een factuur declareren. Er moet dan wel op de factuur staan dat het om 24/7 zorg gaat. 

Heeft u geen uurtarief afgesproken, maar bijvoorbeeld een bedrag per dagdeel of per nacht? Dan rekenen wij dat bedrag om naar een uurtarief.

Maximumtarief

U spreekt zelf met uw zorgverlener af hoeveel u betaalt voor de zorg. Uw gemeente of zorgkantoor controleert uw zorgovereenkomst en geeft aan ons door wat het maximumtarief is dat u per uur aan uw zorgverlener mag betalen. Daarna ziet u de maximumtarieven bij uw gegevens in Mijn PGB.

Heeft u een vergoeding afgesproken die hoger is dan het maximumtarief? Dan kunt u het verschil niet uit uw budget betalen.