Aanvullend geboorteverlof of ouderschapsverlof

Heeft u een arbeidsovereenkomst afgesloten met uw zorgverlener en krijgt uw zorgverlener een kind? Dan kan uw zorgverlener misschien aanvullend geboorteverlof en/of betaald ouderschapsverlof opnemen.

Zorgverleners kunnen aanvullend geboorteverlof opnemen als hun partner is bevallen. Dit moet wel binnen 6 maanden nadat het kind geboren is. UWV betaalt het loon maximaal 5 weken door. UWV gaat uit van de uren die zijn afgesproken in de arbeidsovereenkomst. Als uw zorgverlener geboorteverlof wil opnemen, kunt u dit niet weigeren.

Wil uw zorgverlener aanvullend geboorteverlof opnemen? Bel ons dan op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur op 030 264 82 00. Wij helpen u dan met uw aanvraag.

Ouders hebben recht op 9 weken betaald ouderschapsverlof per kind. Voorwaarde is dat zij deze 9 weken opnemen in het eerste levensjaar van het kind.

De hoogte van de uitkering kunt u berekenen op de website van UWV. Als uw zorgverlener betaald ouderschapsverlof wil opnemen, kunt u dit niet weigeren.

Wil uw zorgverlener betaald ouderschapsverlof opnemen? Bel ons dan op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur op 030 264 82 00. Wij helpen u dan met uw aanvraag.