Aanvragen kinderbijslag voor Oekraïense vluchtelingen

Bent u een Oekraïense vluchteling? En werkt u in Nederland? Dan kunt u kinderbijslag krijgen. Dit geldt ook als u tijdelijk werkt als uitzendkracht of als zelfstandige.

Heeft u een brief van ons ontvangen? Dan staat de aanvraag voor u klaar in Mijn SVB. De ouder die werkt kan kinderbijslag aanvragen. Ga hiervoor naar Mijn SVB en log in met uw DigiD. De aanvraag is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

Heeft u geen brief gehad maar werkt u wel in Nederland? Vraag dan ook kinderbijslag aan.

Heeft u geen DigiD? Neem dan contact met ons op. Dan sturen wij u een aanvraagformulier toe.

Kinderbijslag en kindgebonden budget

Krijgt u kinderbijslag en is het inkomen van u en uw partner niet te hoog? Dan krijgt u misschien kindgebonden budget van de Dienst Toeslagen. Dit is een extra bijdrage voor gezinnen met kinderen.

Kindgebonden budget aanvragen

Krijgt u een zorgtoeslag of huurtoeslag van de Dienst Toeslagen? Dan hoeft u het kindgebonden budget niet aan te vragen. U krijgt vanzelf bericht van de Dienst Toeslagen.

Krijgt u geen toeslag van de Dienst Toeslagen? Dan moet u het kindgebonden budget zelf aanvragen bij de Dienst Toeslagen.

Stopt uw werk? Dan stopt ook de kinderbijslag

Stopt uw werk in Nederland? Dan stopt ook uw kinderbijslag. Geef zo snel mogelijk de wijziging aan ons door. Anders krijgt u misschien te veel kinderbijslag. Dit moet u dan terugbetalen.

Werkt uw partner wel? Dan kan uw partner kinderbijslag aanvragen.

Krijgt u geen kinderbijslag meer? Dan kunt u misschien een vergoeding voor leefgeld aanvragen bij de gemeente. Neem hiervoor contact op met uw gemeente.

Wanneer stopt de kinderbijslag nog meer

Er zijn meer situaties waarbij de kinderbijslag stopt. Lees welke situaties dit zijn.

Lees ook welke wijzigingen u nog meer aan ons moet doorgeven.

Heeft u nog vragen of heeft u hulp nodig? Kijk dan hoe u contact met ons opneemt.