Inloggen met DigiD

Als u inlogt met uw DigiD op Mijn SVB laat u zien wie u bent. U kunt dan uw gegevens bij ons bekijken. U kunt ook een wijziging doorgeven of een aanvraag doen.

Met de DigiD app of sms-controle

Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en wachtwoord. Wilt u uw gegevens nog beter beschermen en meer kunnen regelen? Log dan in met de DigiD app of uw DigiD met sms-controle. Dan kunnen anderen nooit bij uw gegevens. Zelfs niet als ze uw wachtwoord weten.

Meer over inloggen met DigiD

Kies een onderwerp waar u meer over wilt weten.

De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Volg de 3 stappen.

 1. Download de app. U heeft een mobiel apparaat nodig met besturingssysteem iOS (versie 10 en hoger) of Android (versie 6.0 en hoger). 
 2. Activeer de app. Er zijn verschillende manieren. Bijvoorbeeld een ID-check, sms-code of een brief.  
 3. Log in via de app op Mijn SVB

U logt in 2 stappen in: 

 1. Met uw gebruikersnaam en wachtwoord 
 2. Met een sms bericht op uw (mobiele) telefoon 

Hoe voegt u sms-controle toe via de DigiD app of via de website van DigiD: 

 • Log in op Mijn DigiD 
 • Kies ‘sms-controle’ 
 • Kies ‘via de DigiD app’ of ‘via een brief’ 
 • Vul uw telefoonnummer in 
 • U krijgt een sms-bericht of een gesproken sms met een code.
 • Vul deze sms-code in

In de DigiD app kunt u meteen sms-controle activeren. Heeft u gekozen ‘via een brief’? Dan ontvangt u binnen 3 dagen uw activeringscode per post.

Woont u buiten Nederland en heeft u een DigiD? Dan kunt u ook de DigiD app gebruiken of inloggen met sms-controle. Lees op de website van DigiD hoe u dit regelt.

U regelt steeds meer zaken online. Ook met de SVB. Vaak gaat het daarbij om persoonlijke, privacygevoelige gegevens. Veiligheid staat voorop. Nu, maar ook in de toekomst. Of u nu AOW aanvraagt of een wijziging wilt doorgeven. Wij zorgen als overheid voor veilige manieren van inloggen. Zo zijn uw gegevens goed beschermd. 

De makkelijkste manier om veilig in te loggen is met de DigiD app. Of u logt in met gebruikersnaam, wachtwoord én sms-controle. U heeft dan altijd uw telefoon nodig. Wilt u hier hulp bij of wilt u iemand anders helpen? Dit kan met DigiD Machtigen.

Met DigiD Machtigen kiest u zelf iemand die uw online zaken op Mijn SVB regelt. U geeft niemand uw persoonlijke inloggegevens. U kunt alleen iemand machtigen die zelf ook een DigiD heeft. De persoon die u machtigt logt bij ons in met zijn eigen DigiD om uw zaken te regelen.