Huisbezoeken

Is uw woonsituatie veranderd, dan kunnen wij dit controleren met een bezoek bij u aan huis. Soms controleren we ook spontaan of onze gegevens nog kloppen. Meestal krijgt u hier niet mee te maken. Maar krijgt u toch bezoek van onze SVB-medewerkers? Dan zullen zij altijd aantonen wie ze zijn. Ook buiten Nederland brengen wij bezoek aan huis.

Hoe gaat een huisbezoek

Onze medewerkers vragen altijd uw toestemming om bij u binnen te komen. Bent u het daarmee eens, dan nemen zij een vragenlijst met u door. Soms vragen zij u om uw woning te bezichtigen. Dat zullen zij alleen doen als u het daarmee eens bent.

Als u onze medewerkers niet binnenlaat

Dan hoeft dit geen gevolgen te hebben voor uw uitkering of pensioen. Het kan voor ons wel een reden zijn om verder onderzoek te doen. Meestal vragen wij u eerst of wij op een ander tijdstip langs kunnen komen. Wilt u dit ook niet? Dan nodigen wij u uit om langs te komen op uw SVB-kantoor. U kunt dan uitleggen hoe uw woonsituatie is.

Hoe weet u dat u met de SVB te maken heeft

Als wij bij u aanbellen voor een huisbezoek, let dan op het volgende: 

  • SVB-medewerkers zijn altijd met zijn tweeën 
  • SVB-medewerkers komen nooit in het weekend op huisbezoek. En meestal nooit ‘s avonds 
  • vraag altijd om een legitimatiebewijs. Dit is een speciaal pasje van de SVB. Willen zij dit pasje niet laten zien of zijn ze dit vergeten? Laat ze dan niet binnen 
  • vertrouwt u het bezoek niet? Bel dan met uw SVB-kantoor voordat u ze binnenlaat