Nepmails, valse telefoongesprekken of sms of WhatsApp-berichten

Soms doen oplichters alsof zij medewerkers zijn van de SVB. Zij sturen u een valse e-mail, sms of een vals WhatsApp-bericht. Ook komt het voor dat u wordt gebeld uit onze naam. Zij proberen hiermee uw inlog- of persoonsgegevens te achterhalen. Dit wordt phishing genoemd.

Wat vragen wij u nooit

Wij zullen u nooit per e-mail, sms of via andere social media vragen om in te loggen of een betaling te doen.

Wanneer ontvangt u wel een bericht of telefoongesprek van ons

Wij zijn steeds bezig om onze dienstverlening te verbeteren. Dit doen wij samen met 4 verschillende onderzoeksbureaus. Voor een onderzoek kunt u een e-mail, sms, WhatsApp-bericht of brief ontvangen. Of u wordt gebeld.

U kunt soms ook een sms van ons ontvangen als u 1 van onze medewerkers aan de telefoon heeft gesproken.

Wij werken met 4 onafhankelijke onderzoeksbureaus. Zij onderzoeken voor de SVB wat u van onze dienstverlening vindt. U wordt vooraf gevraagd om mee te doen aan een onderzoek. Dit gebeurt per brief, telefoon, sms, WhatsApp-bericht of e-mail. U kiest zelf of u hier aan mee wilt werken. Doet u mee aan een onderzoek? Dan gaan wij veilig om met uw gegevens.

Heeft u 1 van onze medewerkers aan de telefoon gesproken? Dan ontvangt u soms een sms met een link naar een formulier met vragen. Wij vragen u wat u van het gesprek vond.

U vertrouwt een bericht of telefoongesprek niet

Heeft u een bericht van ons ontvangen of bent u door ons gebeld? En vertrouwt u het niet? Laat ons dit zo snel mogelijk weten.

Stuur dan de mail die u heeft ontvangen door naar ons. Wij bekijken dan of het phishing is.

Maak een screenshot of foto van de sms of het WhatsApp-bericht. Plak dit in een nieuwe e-mail en stuur dit naar ons. Vergeet niet het bijbehorende telefoonnummer te vermelden.

Bel ons dan om te controleren of wij het echt waren. Of stuur uw verhaal en telefoonnummer naar ons.