Een tegemoetkoming aanvragen

Wilt u een tegemoetkoming aanvragen? Dan heeft u een diagnose nodig. Een arts moet een diagnose uiterlijk op 1 september 2020 voor u hebben aangevraagd via het Solvent Team. Overlijdt u voordat u de tegemoetkoming heeft ontvangen? Dan gaat de tegemoetkoming naar uw nabestaande.

Aanvragen in 4 stappen

 1. Stap 1 Vul een aanvraag in

  Vul een aanvraag in. Doe dit samen met een medewerker van het OPS-loket. Het OPS-loket geeft ons advies of u een tegemoetkoming krijgt. Wilt u liever dat iemand anders het formulier voor u invult? Dat kan. Maar laat aan het OPS-loket weten wie dit voor u mag doen. 

  Bel voor meer informatie met het OPS-loket op 088 203 14 56. Of kijk op de website van het OPS-loket.

 2. Stap 2 Het OPS-loket gaat voor u aan het werk

  Het OPS-loket gaat voor u aan het werk. Zij doen dit gratis voor u.

 3. Stap 3 Bevestiging door een arts

  Het OPS-loket regelt dat het CSE-panel bekijkt of u ziek bent doordat u heeft gewerkt met oplosmiddelen. Dit is een speciaal medisch team. De beoordeling gebeurt op basis van documenten, u wordt dus niet opnieuw onderzocht. Soms schakelt een arts ook het Solvent Team in voor een diagnose.

 4. Stap 4 U krijgt een tegemoetkoming

  Het OPS-loket laat ons weten of u ziek bent doordat u heeft gewerkt met oplosmiddelen. Als dat zo is en u voldoet aan de voorwaarden, krijgt u € 22.839 van ons. U krijgt dit bedrag nadat het OPS-loket ons heeft laten weten dat u een tegemoetkoming kunt krijgen.

Mogelijk krijgt u ook een vergoeding van uw werkgever

Soms bemiddelt het OPS-loket met 1 of meer werkgevers of verzekeraars over een schadevergoeding. Het bedrag van € 22.839 dat u al van ons heeft ontvangen, wordt van een eventuele schadevergoeding van de werkgever afgetrokken.