Wat is salarisadministratie

In een salarisadministratie houdt u bij hoeveel een zorgverlener heeft verdiend en hoeveel belasting en premies er aan de Belastingdienst zijn betaald. Heeft u een Persoonsgebonden budget (PGB)? Dan kunt u de salarisadministratie door ons laten doen.

Wat doen wij voor u

Wij betalen het nettoloon aan uw zorgverlener.

Wij betalen uit uw PGB de verplichte belasting en premies aan de Belastingdienst.

Wij sturen u elke maand een loonstrook voor uw zorgverlener. Op de loonstrook staat wat uw zorgverlener die maand heeft verdiend en welke bedragen er zijn betaald aan belasting en premies.

Jaarlijks geven we aan de Belastingdienst door wat uw zorgverlener heeft verdiend. U hoeft zelf niets door te geven aan de Belastingdienst. Uw zorgverlener moet wel zelf de belastingaangifte controleren.

Ontvangt uw zorgverlener van meerdere werkgevers of uitkeringsinstanties inkomen? Dan kan dit gevolgen hebben voor de belastingaangifte voor uw zorgverlener. Mogelijk moet uw zorgverlener bijbetalen.

Wij maken de jaaropgave voor uw zorgverlener. Op de jaaropgave staat wat uw zorgverlener dat jaar heeft verdiend en welke bedragen er aan belasting en premies zijn betaald aan de Belastingdienst.

De gegevens die wij doorgeven aan de Belastingdienst ziet u terug op de jaaropgave die u in februari van ons krijgt. Geef deze jaaropgave aan uw zorgverlener.

Wij onderhouden het contact met de Belastingdienst voor u. Wij melden u aan bij de Belastingdienst. De Belastingdienst geeft u een loonheffingennummer en neemt u als werkgever op in hun administratie. U kunt een brief van de Belastingdienst krijgen, waarin staat dat u werkgever bent. U hoeft niets met deze brief te doen. Wij regelen de zaken met de Belastingdienst.

Op een zorgovereenkomst spreekt u altijd een brutoloon af met uw zorgverlener. Soms komen er nog werkgeverslasten bovenop het brutoloon. Wilt u weten wanneer en hoeveel werkgeverslasten er nog bovenop het brutoloon komen? Of wilt u weten wat het nettoloon is bij een bepaald brutoloon? Dan kunnen we u daarbij helpen. 

Wij kunnen een loonberekening voor u maken. Dit is een proefberekening van het brutoloon, de belasting en premies, de werkgeverslasten en het nettoloon. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze loonberekening.