Huisbezoeken

Is uw woonsituatie veranderd? Dan kunnen wij dit controleren met een bezoek bij u aan huis. Ook als u buiten Nederland woont. We kunnen ook uit onszelf een controle doen om te zien of onze gegevens nog kloppen. Krijgt u bezoek van ons? Dan zullen onze SVB-medewerkers altijd aantonen wie ze zijn.

Hoe gaat een huisbezoek

Onze medewerkers vragen altijd toestemming om binnen te komen. Vindt u dat goed? Dan nemen zij samen met u een vragenlijst door. Soms vragen ze ook of ze uw woning mogen bezichtigen. Onze medewerkers bezichtigen uw woning alleen als u dat goed vindt.

Wat als u onze medewerkers niet binnenlaat

Komt het u niet uit? Dan vragen wij of we een andere keer mogen langskomen. Wilt u dit ook niet? Dan zijn er op dat moment geen directe gevolgen voor uw pensioen of uitkering. Het kan voor ons wel een reden zijn om verder onderzoek te doen. Ook nodigen we u uit om langs te komen op uw SVB-kantoor. U kunt dan uitleggen hoe uw woonsituatie is.

Hoe weet u zeker dat u met de SVB te maken heeft

Is er bij u aangebeld voor een huisbezoek? Let dan op het volgende: 

  • SVB-medewerkers zijn altijd met zijn tweeën 
  • SVB-medewerkers komen meestal niet in de avond en nooit in het weekend
  • vraag altijd om een legitimatiebewijs. Dit is een speciaal pasje van de SVB. Willen zij dit pasje niet laten zien of zijn ze dit vergeten? Laat ze dan niet binnen 
  • vertrouwt u het bezoek niet? Vraag de medewerkers buiten te wachten en neem eerst contact op met uw SVB-kantoor