Er is iemand overleden

Het overlijden van een partner of familielid is ingrijpend. In deze moeilijke tijd moet u veel regelen, ook met de overheid. Wij willen u daarbij graag helpen. 

Kies een situatie en lees of u het overlijden aan ons moet doorgeven.

Wanneer het overlijden aan ons doorgeven

Woonde de overleden persoon in Nederland? Meld het overlijden dan bij de gemeente. Soms moet het ook aan ons doorgegeven worden. 

Er zijn 4 situaties. Lees per situatie of u het overlijden ook aan ons moet doorgeven en wanneer u dit moet doen. 

  1. De overleden persoon woonde in Nederland en is overleden in Nederland. Het overlijden hoeft niet aan ons doorgegeven te worden. Wel aan de gemeente. Vaak doet de uitvaartondernemer dit. 
  2. De overleden persoon woonde in Nederland en is overleden buiten Nederland. Geef het overlijden binnen 4 weken aan ons door. 
  3. De overleden persoon woonde buiten Nederland en is overleden buiten Nederland. Geef het overlijden  binnen 6 weken aan ons door. 
  4. De overleden persoon woonde buiten Nederland en is overleden in Nederland. Geef het overlijden binnen 6 weken aan ons door. 
Tip. Moet u het overlijden doorgeven? Wacht dan niet. Hoe sneller wij ervan weten, hoe eerder wij de betaling kunnen stopzetten. Daarna krijgen de nabestaanden van ons een brief waarin staat wat ze kunnen verwachten.

Een uitgebreide checklist

Woonde de overledene in Nederland? En is deze persoon overleden in Nederland? Dan kunnen wij een checklist voor u samenstellen. Geef hiervoor antwoord op een paar vragen. U kunt de checklist opslaan als pdf en uitprinten. U heeft hiervoor een pdf-reader nodig.

formulier wordt geladen