U heeft al AOW

Heeft u al AOW en verhuist u naar een ander land? Dan geldt voor veel landen dat u uw AOW blijft houden. Met de meeste landen heeft Nederland afspraken gemaakt over de sociale zekerheid. Verhuist u naar een ander land waarmee Nederland geen afspraken heeft gemaakt? Dan kan dit misschien gevolgen hebben voor uw AOW.

Inhoudingen op uw AOW

Het AOW-bedrag dat u ontvangt als u naar een ander land verhuist kan anders zijn na uw vertrek. Dit komt door de inhouding van loonheffing en de bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Controle op uw AOW

Verhuist u of krijgt u een ander inkomen? Dan ontvangen wij deze wijzigingen niet automatisch als u buiten Nederland woont. U moet dit zelf aan ons doorgeven. Ook als u overlijdt moet dit aan ons worden doorgegeven. U kunt te maken krijgen met extra controle als u buiten Nederland woont. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat wij de juiste gegevens van u hebben. Wij vragen bijvoorbeeld elk jaar om een levensbewijs.

Gebruik de Berichtenbox

Het bezorgen van post gaat niet in alle landen even vlekkeloos. Vergeet u een verhuizing in het buitenland aan ons door te geven? Dan kunnen wij u niet langer bereiken. Wij raden u aan om voor uw vertrek een Berichtenbox van Mijn Overheid te activeren. U ontvangt dan uw post digitaal. Zo blijft u altijd bereikbaar.

Heeft u al een Berichtenbox? Kijk dan of u heeft aangegeven of u onze post in uw Berichtenbox wilt ontvangen. U kunt dan ook aangeven dat u een e-mail wilt ontvangen als er een nieuw bericht voor u klaarstaat. Zo weet u zeker dat u geen berichten mist.

Wilt u tóch liever post van de SVB op papier blijven ontvangen? Dan kan dat natuurlijk. Maar dan moet u wel altijd uw nieuwe adres bij een verhuizing aan ons blijven doorgeven.

Contact

Vindt u hier niet het antwoord op uw vraag? Neem dan contact met ons op.