U wilt een DigiD aanvragen

Met uw DigiD kunt u inloggen op Mijn SVB. In Mijn SVB kunt u uw gegevens bekijken, een wijziging doorgeven, een bericht sturen of een document uploaden.

Inloggen op Mijn SVB

Om in te loggen heeft u een DigiD met sms-controle of de DigiD app nodig. Regel dit daarom meteen bij uw DigiD-aanvraag.

Hoe vraagt u een DigiD aan

Kies uw situatie en lees hoe u een DigiD aanvraagt.

Kies uw situatie

U woont in Nederland

Vraag een DigiD aan via het aanvraagformulier op de website van DigiD. Voeg meteen sms-controle toe of download de DigiD app. Dit is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. 

U kunt ook een DigiD aanvragen via de DigiD app. Houd er rekening mee dat u dan alleen kunt inloggen via de DigiD app en niet op een andere manier.

Heeft u al een DigiD? Voeg dan de sms-controle toe of download de DigiD app.

U woont buiten Nederland en krijgt AOW

Heeft u AOW? Of heeft u een brief van ons waarin staat dat u AOW krijgt? Dan kunt u een DigiD aanvragen via Mijn SVB. U moet hiervoor wel een burgerservicenummer (BSN) hebben.

U woont buiten Nederland

Woont u buiten Nederland? En heeft u de Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een ander land in de Europese Economische Ruimte (EER)? Dan kunt u een DigiD aanvragen via het aanvraagformulier op de website van DigiD.

DigiD Machtigen bij de SVB

Wilt u dat iemand anders uw zaken regelt via Mijn SVB? Maak dan gebruik van DigiD machtigen. Geef uw eigen DigiD nooit aan iemand anders.  

Wilt u de zaken voor iemand anders regelen via Mijn SVB? Dan kan dat ook met DigiD machtigen.