Betaling eenmalig bedrag aan Nederlandse ouderen van Surinaamse herkomst

Een groot aantal Surinaamse Nederlanders dat voor de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 naar Nederland kwam, krijgt een eenmalig bedrag van € 5.000. Dat heeft het kabinet besloten. Zij wil daarmee een gebaar van erkenning maken voor het leed en het onrecht dat deze groep ervaart.

Om wie gaat het

Deze Surinaamse Nederlanders woonden in Suriname voor de onafhankelijkheid. De groep verwachtte dat hun jaren in Suriname meetelden voor de AOW-opbouw, omdat Suriname toen nog deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat is niet het geval, waardoor zij een lagere AOW krijgen.

U ontvangt een brief

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan ontvangt u in juni 2024 een brief van ons. Daarna maken wij het bedrag automatisch over.

Heeft u geen brief ontvangen rond 22 juni 2024? Maar denkt u dat u recht heeft op het bedrag? Neem dan vanaf 1 juli contact met ons op.

Wilt u het bedrag niet ontvangen? Wacht dan onze brief af en neem contact met ons op.

Meer informatie over het eenmalig bedrag

Meer informatie over het Eenmalig bedrag aan Nederlandse ouderen van Surinaamse herkomst vindt u op onze website. U leest bijvoorbeeld meer over de voorwaarden en over wanneer het bedrag wordt uitbetaald. Ook vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.