Vakgebied Juridisch

Juristen met een hart voor sociale zekerheid

Binnen de SVB is rechtmatige uitvoering een van de kerntaken. De SVB is immers een uitvoerder van wet- en regelgeving. We willen dat de klanten in één keer goed en snel krijgen waar ze recht op hebben. Dat brengt uiteraard uitdagende juridische aspecten en belangen met zich mee. Logisch dus dat onze juristen een grote rol spelen in de organisatie. Juristen die begrijpen dat onze klanten de SVB nodig hebben.

Dit moet je weten over ons vakgebied juridisch

De bedrijfsjuridische dienst binnen ons vakgebied juridisch is actief op alle terreinen. Van arbeidsrecht tot IT-recht en van aanbestedingsrecht tot WOB-verzoeken. De bedrijfsjuristen hebben de SVB als klant en een juridisch adviserende rol richting hun interne klanten.

Verder hebben we juristen gespecialiseerd in het terrein van de PGB, privacy- en arbeidsrecht. En juristen die hoofdzakelijk opereren op het vlak van Sociale Verzekeringen (SV), zoals AOW en kinderbijslag. Uiteraard bestaat ons team ook uit een flinke groep beleidsjuristen die de juridische beleidskaders opstellen voor het vakgebied dienstverlening. Alle juristen helpen met het voeren van principiële juridische procedures.

Onze juridisch medewerkers beoordelen bezwaarzaken van klanten, waarbij ze kennis van wetten en regelingen toepassen. Zij zijn de verbindende factor tussen onze klant en de collega-juristen. Zij hebben in hun rol ook persoonlijk contact met klanten en zorgen dat die zich gehoord voelen en krijgen waar ze recht op hebben.

Bij de SVB werken in totaal ongeveer 170 mensen in het vakgebied juridisch. De juristen SV en bedrijfsjuristen in Amstelveen. De procesjuristen en juridisch medewerkers verdeeld over alle vestigingen, deels bij juridische zaken en deels bij de service teams van dienstverlening. En de juristen PGB in Utrecht.

De juridische discipline staat binnen de SVB bekend als partner en geweten van de organisatie. In de praktijk vertaalt zich dat naar het juridisch adviseurschap in al haar facetten (partner) en het bewaken van de juridische grenzen (geweten). Essentieel om een bijdrage te kunnen leveren aan het sociaal zekerheidsstelsel in onze samenleving.

Juridisch, sociaal juridische dienstverlening of overheid juridisch

Voor hetzelfde vakgebied worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is juridisch vergelijkbaar met sociaal juridische dienstverlening en overheid juridisch. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het vakgebied. En dat onze klanten optimaal geholpen worden.

Vacatures juridisch

Is dit vakgebied jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature binnen juridisch hebben? Hou dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.