Vakgebied Audit

Bij een organisatie als de SVB is de kwaliteit van de uitvoering van vitaal belang. Logisch, met een jaarlijks totaalbedrag van 45 miljard euro aan sociale verzekeringen voor 5,5 miljoen klanten. En met 11 locaties en 4.000 medewerkers verspreid over heel Nederland. Dat vraagt wat van de betrouwbaarheid van de systemen, processen en governance van een organisatie. De auditors van de SVB leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

Expertise én innovatie gaan hand in hand

Het vakgebied Audit is erg breed. Daarvoor zijn zowel financiële auditors, IT-auditors als deskundigen op het gebied van brede organisatievraagstukken nodig. En binnen de Audit Dienst van de SVB beschikken we over die experts. En naast deskundig zijn ze innovatief. Onze auditors houden zich bezig met een aantal belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied, zoals cultuur en gedrag, data-analyse, cybersecurity audits en vernieuwende onderzoeksmethoden. Of het nu gaat om het onderzoeken van de beheersing van processen, het beoordelen van de IT-systemen of het controleren van de financiële verantwoordingen. Ze zijn van alle markten thuis. Ook waar het gaat om het adviseren over governancevraagstukken. Als kritische businesspartner helpen zij de SVB iedere dag een stukje beter te worden.

Over het vakgebied Audit

De Audit Dienst is een zelfstandig en onafhankelijk opererende afdeling. Het is zowel de controlerend accountant als de interne audit-afdeling van de SVB. De auditors onderzoeken de processen en systemen van de SVB. Het zijn stuk voor stuk professionals die werken vanuit een onafhankelijke en klantgerichte houding. Ze gaan integraal te werk en voeren een groot deel van de audits uit als multidisciplinair team. 

In totaal werken er ongeveer 25 mensen bij de Audit Dienst, op onze locatie in Amstelveen. De platte structuur maakt daar veel mogelijk. Bovendien is er een breed werkveld, veel ruimte voor initiatief en voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Continue ontwikkeling is een van de belangrijke pijlers van onze afdeling. We werken stapsgewijs aan de verdere verbetering van de eigen producten en diensten. Daarbij maken we veel gebruik van inzichten uit andere vakgebieden en ontwikkelen ze nieuwe technieken zoals data-analyse.

Vacatures Audit

Is dit vakgebied jou op je lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature binnen Audit hebben? Hou dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor de Job Alert.