Maatregelen coronavirus

Wij willen zorgen dat het coronavirus niet verder verspreid wordt. Daarom hebben we verschillende maatregelen getroffen. Lees hierover meer.

SVB-locaties tijdelijk gesloten, geen gevolgen voor betalingen

De locaties van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn tijdelijk gesloten. Daar zult u weinig van merken. De medewerkers van de afdeling Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen werken thuis. Ons werk voor u gaat gewoon door zoals u dat van ons gewend bent en wij betalen op tijd.

U kunt ons bereiken

De SVB-locatie in Leiden is gesloten. Maar u kunt ons bereiken via e-mail en post.

U kunt ons ook bellen. Belt u met de SVB en krijgt u ons niet direct aan de lijn? Geef dan aan dat u een medewerker van de afdeling Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen wilt spreken. Wij proberen u dan dezelfde dag nog terug te bellen. 

U kunt ook op onze website aangeven dat u graag door ons gebeld wilt worden. Wij bellen u dan binnen 2 werkdagen terug. Houdt u er rekening mee dat wij u terugbellen met een nummer dat als onbekend of anoniem op uw telefoon wordt weergegeven.

Problemen met verzenden of ontvangen van post

Door de corona-maatregelen levert het ontvangen en verzenden van post in sommige landen problemen op. Dat is bij ons bekend. 

U kunt ook documenten naar ons sturen via e-mail. Stuur ons een e-mail dat u problemen heeft met de post. U ontvangt van ons een beveiligde e-mailverbinding. Daarmee kunnen documenten worden verstuurd om vertraging in de afhandeling te voorkomen.

Soms kan het afronden van een aanvraag langer duren

Soms kan het afronden van een aanvraag door de corona-maatregelen langer duren. Bijvoorbeeld omdat het langer duurt voordat wij alle informatie hebben ontvangen die wij nodig hebben voor de aanvraag. 

Loopt uw aanvraag door de maatregelen vertraging op en kunnen wij niet op tijd beslissen? Dan laten wij u dit weten.

'Bewijs van in leven zijn' uitgesteld

Door de corona-maatregelen heeft de SVB besloten het formulier 'bewijs van in leven zijn' vanaf april 2020 tijdelijk niet te sturen. Tot 1 oktober 2020 worden er voorlopig geen formulieren gestuurd. 

Dit heeft geen gevolgen voor de betaling van pensioenen, uitkeringen en bijdragen in kosten. De betaling gaat door zoals u dat gewend bent. Ook als u het 'bewijs van in leven zijn' niet op tijd kunt terugsturen. 

Als het nodig is, zullen wij tussentijds contact met u opnemen via telefoon of e-mail.