Veelgestelde vragen Mijn SVB

Kijk waar veel mensen vragen over stellen. Kies een vraag en lees het antwoord. 

Alle berichten die u de laatste 6 maanden via Mijn SVB heeft gestuurd staan bij 'Statusoverzicht'. Bijvoorbeeld een aanvraag, een wijziging of een ander soort bericht. U kunt ook zien of uw bericht in behandeling is of verwerkt.

U kunt het overzicht van wat u heeft ingevuld bewaren of printen als bewijs. U heeft hiervoor wel een pdf-reader nodig. 

Bekijk in 4 stappen hoe dit moet:

 1. Controleer het overzicht van wat u heeft ingevuld 
 2. Klopt alles? Zet een vinkje. Daarmee verklaart u dat u alles eerlijk heeft ingevuld 
 3. Kies voor verzenden 
 4. Na het verzenden kunt u het overzicht printen of opslaan. Dit is uw bewijs

Ja, dat kan. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Wilt u het als pdf bewaren of printen? Dan heeft u een pdf-reader nodig. 

Een bewijs dat u een bericht via Mijn SVB heeft gestuurd 

Lees in 4 stappen hoe dit moet:

 1. Controleer het overzicht van wat u heeft ingevuld 
 2. Klopt alles? Zet een vinkje. Daarmee verklaart u dat u alles eerlijk heeft ingevuld 
 3. Kies voor verzenden 
 4. Na het verzenden kunt u het overzicht printen of opslaan. Dit is uw bewijs

Uw betaaloverzicht of jaaropgave 

Een overzicht van de betalingen per maand en uw jaaropgave staan bij ‘Raadplegen'. Kijk bij ‘Details’. Daarna kunt kiezen voor ‘Sla op als pdf’ of ‘Print’. 

Een schermafdruk bewaren of printen 

U kunt van alles dat u op uw scherm ziet een schermafdruk maken. U kunt een schermafdruk bewaren als afbeelding of in een document. Voor een document heeft u Word nodig of eenzelfde soort programma. 

Hoe maakt u een schermafdruk met een Windows-pc 

Houd de Windows toets en de Print Screen toets tegelijk ingedrukt. Alles op uw scherm wordt als afbeelding opgeslagen. Kijk in uw 'Afbeeldingen' bij 'Schermopnamen'. 
 
Wilt u de afbeelding liever in Word of eenzelfde soort programma plakken? Houd dan de Control toets ingedrukt en druk op de toets 'v'. Sla document op of print het uit. 

Hoe maakt u een schermafdruk met een Mac 

Houd deze 3 toetsen tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken: Shift, Command (⌘) en 3. Wacht even en dan wordt het hele scherm vanzelf als afbeelding op uw bureaublad is bewaard.
 
Wilt u de afbeelding liever in Word of eenzelfde soort programma plakken? Hou dan de Command toets ingedrukt en druk dan op de toets 'v'. Sla het document op of print het uit. 

Hoe maakt u een schermafdruk met een tablet of smartphone 

Een schermafdruk wordt ook wel een screenshot genoemd. U maakt een screenshot met een combinatie van een paar knoppen. Dit verschilt per soort tablet of smartphone. Uw screenshot wordt meestal opgeslagen bij afbeeldingen of foto's. 

U kunt tot 20 documenten uploaden en deze via Mijn SVB naar ons sturen. De documenten mogen bij elkaar niet groter zijn dan 8 MB. En het formaat moet jpg, jpeg of pdf zijn.

Gaat u documenten uploaden? Dan moet Javascript ingeschakeld zijn op uw browser. Meestal is dit zo. En anders zal uw browser vragen om het te installeren.

U kunt Mijn SVB gebruiken met de nieuwste versie van een browser. Wilt u er zeker van zijn dat u de nieuwste versie gebruikt? Stel uw computer, tablet of telefoon zo in dat er een automatische update plaatsvindt. 

Problemen en foutmeldingen

De kans is groot dat u 15 minuten in hetzelfde scherm was. U wordt dan vanzelf uitgelogd. Dit is om uw gegevens veilig te houden. 

Wisselt u van scherm door te kiezen voor ‘terug’, ‘volgende’, ‘uploaden’ of ‘verzenden’? Dan bewaren we wat u getypt heeft. U heeft dan ook weer 15 minuten de tijd om verder te typen. 

Moet u veel typen? Dan kunt u dit eerst in een apart document typen. U kunt het later uploaden. 

Wees altijd voorzichtig als u uw DigiD gebruikt op een computer die niet van u is. U weet niet of de computer goed beveiligd is.

Het kan zijn dat u bent ingelogd met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kunt u uw rekeningnummer niet wijzigen. U moet op een andere manier inloggen, bijvoorbeeld met:

 • de DigiD app 
 • uw DigiD met sms-controle
 • een Europees erkend inlogmiddel

Gaat het om kinderbijslag? Dan kan alleen degene die post van ons ontvangt een wijziging doorgeven via Mijn SVB. Is dat uw partner? Dan kan uw partner het rekeningnummer wijzigen. 

Is er volgens u een andere reden? En bent u nog ingelogd? Kies dan voor de knop 'Contact en ondersteuning' om contact met ons op te nemen.

Misschien is er een storing. U ziet dan een melding op onze website. Ziet u geen melding? Kijk dan op de pagina 'Werkt Mijn SVB op mijn computer, tablet of telefoon'. 

Heeft u een probleem met uw DigiD? Ga dan naar de website van DigiD.

U vindt meer informatie over DigiD op de website van DigiD.

Er kunnen verschillende redenen zijn: 

 • De AOW is al aangevraagd. Wilt u nog informatie toevoegen aan uw aanvraag? Dan kunt u dit doen via ‘Vraag of mededeling’ 
 • U heeft te lang gewacht met aanvragen via Mijn SVB. Dit moet binnen 3 maanden nadat u de brief heeft ontvangen. Daarna kan het alleen met een aanvraagformulier op papier 
 • U heeft per ongeluk ingelogd met de DigiD van uw partner. U kunt alleen aanvragen met uw eigen DigiD

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met uw SVB-kantoor.

Veiligheid op Mijn SVB

Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Geef uw code en inloggegevens nooit aan anderen. 

Wilt u dat iemand anders uw zaken voor u regelt? Dan kunt u iemand machtigen. 

Informatie gaat bij ons via een beveiligde verbinding. U herkent een beveiligde verbinding aan het slotje in uw browser. Klik op het slotje, dan ziet u aan het certificaat dat de verbinding veilig is. Andere personen kunnen de gegevens dan niet onderscheppen en bekijken.

Log altijd uit. Kies voor 'Uitloggen'. Vergeet u dit en kan iemand anders bij uw computer, tablet of telefoon? Bijvoorbeeld omdat u een computer gebruikt in de bibliotheek. Dan zou iemand anders uw gegevens kunnen inzien en wijzigen.