Remigratie-uitkering aanvragen

U kunt een remigratie-uitkering aanvragen via onze app 'Mijn Remigratie'. Lees hoe u kunt aanvragen in 4 stappen. 

Weet u niet of u een remigratie-uitkering kunt krijgen?

Vraag een DigiD aan voordat u vertrekt

Vraag vóór uw vertrek uit Nederland een DigiD aan. Na vertrek kan het vaak niet meer. Met uw DigiD kunt u via Mijn SVB uw zaken makkelijk regelen. U kunt bijvoorbeeld een wijziging doorgeven of een document digitaal naar ons sturen. Wilt u inloggen op Mijn SVB? Ga naar ' Inloggen' en kies hoe u wilt inloggen.

Aanvragen in 4 stappen

 1. Stap 1 Download onze app op uw smartphone

  Met onze app kunt u op een makkelijke manier een remigratie-uitkering aanvragen. Download hiervoor onze app vanuit de Playstore op uw smartphone (Android) of vanuit de Appstore op uw Iphone (iOS).

 2. Stap 2 Registreer u in de app

  Om onze app veilig te gebruiken meld u zich aan met uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnumer. Dan krijgt u van ons een code toegestuurd om u verder aan te melden. We vragen u ook om persoonlijke gegevens in te vullen, waaronder uw burgerservicenummer (BSN).

 3. Stap 3 Beantwoord een paar vragen en zie of u een uitkering kunt krijgen

  In de app beantwoordt u een paar vragen. U ziet dan of u mogelijk een remigratie-uitkering krijgt. Kunt u een uitkering krijgen? Dan kunt u meteen uw aanvraag doen.

 4. Stap 4 Remigratie-uitkering aanvragen

  Doe gelijk uw aanvraag in de app. We vragen u in de app bewijzen mee te sturen. In ieder geval een kopie van uw paspoort en van het paspoort van andere personen die met u meeverhuizen. U maakt hiervoor een foto met uw mobiele telefoon. Soms vragen wij u in de app om meer bewijzen. Of dit nodig is hangt af van uw situatie.

U kunt de app niet downloaden

Kunt u onze app niet downloaden? Bel ons dan op telefoonnummer 071 512 90 40. Dan helpen wij u verder.

Post digitaal ontvangen

Kies voor de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus. Daarin ontvangt u uw post van ons en ook van andere Nederlandse overheidsinstanties. Dit regelt u met uw DigiD op mijn.overheid.nl.

Hulp bij de aanvraag

Wilt u hulp bij het invullen van de aanvraag? Neem dan contact op met het Nederlands Migratie Instituut (NMI). Zij helpen u kosteloos met invullen.

Logo Your Europe
Deze pagina is onderdeel van een kwaliteitsnetwerk van de Europese Unie

Laatste check: 1 april 2022