Veelgestelde vragen PGB-zorgbonus

Hier vindt u veelgestelde vragen over de PGB-zorgbonus.

Tijdens de eerste golf van de coronacrisis (1 maart tot 1 september 2020) zijn er zorgverleners die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. U beoordeelt of uw zorgverlener een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. U weet namelijk het beste wat uw zorgverlener in deze periode heeft gedaan.

Een paar voorbeelden:

  • Wanneer een zorgverlener zorg is blijven leveren terwijl u als  budgethouder (vermoedelijk) besmet was met corona
  • Zorgverleners die extra diensten hebben gedraaid vanwege het uitvallen van collega-zorgverleners

U kunt geen PGB-zorgbonus meer aanvragen. U kon de zorgbonus aanvragen van 1 maart tot en met 12 april 2021.

U ontvangt 15 mei 2021 een brief waarin staat of uw zorgverlener een PGB-zorgbonus krijgt.

Heeft u voor 4 mei 2021 uw aanvraag aangevuld omdat wij hierom hebben gevraagd? Dan ontvangt u 28 mei 2021 een brief waarin staat of uw zorgverlener een zorgbonus krijgt.

U ontvangt 15 mei 2021 een brief waarin staat of de  zorgverlener een PGB-zorgbonus krijgt.

Pas als alle aanvragen binnen zijn, kunnen wij zien of er geen dubbele aanvragen tussen zitten. Daarom kunnen we pas na de sluitingsdatum beslissen wie een zorgbonus krijgt.

Krijgt uw zorgverlener een PGB-zorgbonus? Dan wordt deze op 28 mei 2021 aan uw zorgverlener overgemaakt.

Heeft u voor 4 mei 2021 uw aanvraag aangevuld omdat wij hierom hebben gevraagd? Dan betalen wij de zorgbonus op 11 juni 2021 aan uw zorgverlener.

De PGB-zorgbonus wordt uitbetaald op het rekeningnummer van de zorgverlener dat bij ons bekend is.

Uw zorgverlener heeft persoonsgegevens met ons gedeeld om betalingen uit het Persoonsgebonden budget (PGB) te doen. Deze persoonsgegevens mogen wij niet voor iets anders gebruiken. De PGB-zorgbonus wordt niet uit het PGB betaald. Daarom moet uw zorgverlener apart toestemming geven om deze gegevens te gebruiken voor de aanvraag en betaling van een PGB-zorgbonus.

Ja, uw zorgverlener mag ook op een andere manier toestemming geven. In deze toestemming moeten wel alle gegevens staan die ook op de toestemmingsverklaring staan. Wij raden u aan om de toestemmingsverklaring te gebruiken, zodat u zeker weet dat de verklaring geldig is.

U kunt geen PGB-zorgbonus meer aanvragen. U kunt hier nog wel het aanvraagformulier downloaden.

U kunt helaas geen PGB-zorgbonus aanvragen voor een partner of familielid. Dit heeft het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) besloten. 

U moet op basis van feiten beoordelen of uw zorgverlener een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Uw eigen mening over uw zorgverlener mag niet meetellen in de beslissing. Omdat uw zorgverlener familie is, kunt u uw beslissing niet maken zonder dat uw eigen mening meetelt.