Overzicht van uw opgebouwde pensioen

Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan heeft u misschien AOW opgebouwd en misschien ook wel een bedrijfspensioen. Of heeft u in België of Duitsland gewoond of gewerkt? Dan kan het zijn dat u daar een pensioen heeft opgebouwd. 

Ieder land heeft eigen pensioenen en eigen regels. We leggen per land uit hoe het is geregeld. Maak uw keuze:

Het Belgische pensioen heet rustpensioen

Heeft u of uw werkgever een verzekering voor aanvullend pensioen afgesloten? Dan heeft u een aanvullend pensioen bij een financiële instelling opgebouwd.

U kunt als actieve of gepensioneerde werknemer uw pensioenen bekijken via de website mypension.be. U heeft wel een digitale sleutel nodig om gebruik te maken van mypension.be.

Het Duitse pensioen heet 'Altersrente'. U kunt een overzicht van uw opgebouwde pensioen opvragen bij de Deutsche Rentenversicherung (DRV). Als u een Versicherungsnummer heeft, kunt u via het serviceformulier op de website van de DRV uw overzicht opvragen. Kies in het formulier voor Rentenauskunft/Versicherungsverlauf.

Heeft u geen Versicherungsnummer of lukt het niet om via het serviceformulier van de Deutsche Rentenversicherung het overzicht op te vragen? Bel dan:

DRV Westfalen: +49 251 23 80 of 
DRV Bund Berlin: +49 308 65 0 of
DRV Knappschaft Bahn-See: +49 234 30 40 

Heeft uw werkgever een regeling voor aanvullend pensioen voor u afgesloten? Dan bouwt u een pensioen op bij een financiële instelling. Dit heet in Duitsland 'Betriebliche Altersvorsorge'. Vraag de financiële instelling om informatie over deze regelingen.

Het Nederlandse pensioen heet AOW. U kunt bij de SVB een SVB-pensioenoverzicht opvragen van de periode waarover u AOW heeft opgebouwd. 

U heeft misschien ook nog een ander pensioen opgebouwd in Nederland. Wilt u weten hoe het zit met uw andere pensioenen? Lees dan meer op de website mijnpensioenoverzicht.nl.

We hebben ook een aantal brochures met informatie over het opbouwen van pensioen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.