Voorlichtingsdagen Turkse en Nederlandse sociale zekerheid

In de periode dinsdag 3 tot en met donderdag 5 oktober 2023 organiseert de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Breda samen met het Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) voorlichtingsdagen.

Het SGK is de sociale zekerheidsinstantie in Turkije. De SVB verzorgt onder andere de AOW en de Remigratie-uitkering.

Persoonlijk gesprek

Tijdens de voorlichtingsdagen kunt u in een persoonlijk gesprek van 15 minuten met een medewerker van het SGK en van de SVB informatie krijgen over:

  • hoe u AOW/SGK pensioen opbouwt
  • uw opgebouwde verzekeringsperioden in Turkije en Nederland
  • (inkoop in) het Turkse pensioenstelsel

U kunt ook andere vragen over sociale zekerheid stellen. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over korter of langer (vakantie)verblijf in Turkije? Of wat de consequenties voor uw pensioen, zorgverzekering of uitkering zijn wanneer u overweegt definitief terug te keren naar Turkije? U kunt hier in het Turks en in het Nederlands met de medewerkers van SGK en SVB over spreken.

Deelname aan deze voorlichtingsdagen is vrijwillig.

Bellen voor een afspraak

Wilt u graag naar één van de voorlichtingsdagen? Dan kunt u ons van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 - 12.00 uur via 076 548 50 00 bellen om een afspraak te maken. U kunt zelf een dag en tijdstip uitkiezen.

Aanmelden kan tot en met 26 september 2023.

Wat neemt u mee naar de afspraak?

Heeft u, of iemand anders voor u, een afspraak gemaakt? Neem dan deze documenten mee naar de afspraak:

  • een identiteitsbewijs, omdat u zich tijdens de afspraak moet kunnen identificeren
  • een machtiging voor de persoon die namens u de voorlichtingsdagen bezoekt. U kunt hiervoor gebruik maken van het machtigingsformulier
  • bewijsstukken van uw woon- en arbeidsverleden in Turkije en/of Nederland, zodat wij u beter kunnen voorlichten over uw persoonlijke situatie