Philip

Business rules analist

Philip: ‘Business rulesmanagement is bij de Sociale Verzekeringsbank een heel interessant werkveld. Er is veel wetgeving en beleid dat we omzetten naar modellen.'

We gebruiken tools als OPA en DMN om de modellen vervolgens automatisch te genereren. En met zo’n model kun je veel makkelijker een wetswijziging doorvoeren, dus daar heeft de hele SVB iets aan!

Wil je meer weten over Business Rules management bij de SVB? In deze video leggen we uit hoe de SVB hiermee werkt.

 • Download deze video

 • Uitgeschreven tekst

  Business Rules Analist

  Wat we bij Business Rules Management doen bij de SVB, is het maken van beslistabellen op basis van wet- en regelgeving en beleid. Die maken we heel precies en daardoor kan je ze heel goed gebruiken om een geautomatiseerd systeem te maken. 

  Het leuke hier is dat we aan de businesskant zitten en dat betekent dat wij direct bezig zijn met business requirements en dat we daardoor ook sneller resultaat bereiken. 

  We gebruiken een moduleertool op basis van DMN en aan de executiekant gebruiken wij OPA dat is Oracle Policy Automation. 

  Ik ben heel blij om hier te werken omdat we bezig met een stuk innovatie en daarmee kunnen wij veel sneller tot resultaat komen en ook resultaat waar de business heel blij van wordt.