Mohamed

Coördinator informatiebeveiliging

Mohamed


Ik ben coördinator informatiebeveiliging (IB) bij de Sociale Verzekeringsbank. Naast mijn baan en verantwoordelijkheden als vader van 3 kinderen in de leeftijd van 2, 6 en 10 jaar, maak ik graag tijd vrij voor fitness-activiteiten en joggen. Als het weer het toelaat, fiets ik graag naar kantoor. 

“Bij de SVB word je gewaardeerd voor het nemen van verantwoordelijkheid”

Ik ben coördinator informatiebeveiliging (IB) bij de Sociale Verzekeringsbank. Het primaire doel van mijn functie is het beheersen van risico’s voor de IT diensten die de SVB gebruikt en aan de burgers aanbiedt. Het beheersen van risico’s gaat gepaard met de borging van IB binnen IT. Dit betekent onder andere zorgdragen voor de implementatie van (IB) maatregelen, controle op de effectiviteit hiervan, rapporteren en adviseren over verbetervoorstellen. Het werkend krijgen en houden van deze cyclus gaat hand in hand met het nemen van verantwoordelijkheid. 

“Informatiebeveiliging zit in me en draag ik uit”

Gedurende mijn carrière heb ik IB altijd opgezocht en onderdeel gemaakt van mijn functie. Nu als coördinator IB, kan ik mijn passie voor dit vak helemaal kwijt. Als je op de afdeling langs bureaus loopt zie je soms een scherm open staan, of als er ”vertrouwelijke” informatie op een whiteboard staat dan wijs ik mensen daar op. Ik vind het een uitdaging om te kijken waar informatiebeveiliging beter kan.

“Ik word steeds uitgedaagd door nieuwe IT-ontwikkelingen”

Als coördinator IB ben je constant  bezig om risico’s beheersbaar te houden. Daarbij word je steeds uitgedaagd door nieuwe IT-ontwikkelingen en wat binnen het IT landschap gebeurt. Ik denk dan steeds: wat komt er op ons af en welke maatregelen moeten we nemen? Ontwikkelingen op het vakgebied bijhouden is essentieel, binnen en buiten werktijd. Voordat ik naar bed ga, raadpleeg ik graag een aantal informatiebronnen over IB, zodat ik de volgende dag meteen aan de slag kan met het inperken van mogelijke risico’s. Daarbij geeft de SVB je voldoende mogelijkheden om je binnen en buiten je vakgebied je te ontwikkelen.

“Ik wil betekenisvol zijn. In mijn werk en in mijn privé omgeving”

Een wijs man uit het dorp zei eens tegen mij: dagen tel je niet, je zorgt dat de dagen tellen! Dit uitgangspunt staat voor mij zowel zakelijk als privé centraal. In het leven krijg je kansen en mogelijkheden om je eigen idealen te verwezenlijken, maar ook kansen om een bijdrage te leveren aan die van een ander. Ik wil graag van toegevoegde waarde zijn, in mijn werk en voor anderen. Daarom ondersteun ik o.a. projecten die scholing voor kansarme kinderen in derde wereldlanden mogelijk maakt.

Wil je op de hoogte blijven over mijn werk en activiteiten?

Volg dan de posts van Mieke, Ronald en mij op Facebook en LinkedIn.