De organisatie

De SVB organisatie

Op de 11 locaties in het land worden de verschillende wetten en regelingen uitgevoerd: aanvragen beoordeeld, wijzigingen verwerkt en klanten geholpen.

Alle ondersteunende diensten en de automatische verwerking vind je in Amstelveen, bijvoorbeeld HR & Facilities, Finance & Control, IT, en Juridische Zaken.

Er werken een kleine 3800 mensen bij de SVB.

De IT organisatie

In de samenleving speelt digitalisering een steeds grotere rol. Dat zie je ook terug in de dienstverlening van de SVB. Klanten kunnen zelf online gegevens inzien, wijzigen en aanvragen en daar komen steeds nieuwe mogelijkheden bij. De IT binnen de SVB krijgt daarom ook een grotere rol.

De SVB beschikt over een uitgebreid IT-landschap en beheert de belangrijkste systemen zelf, zoals de betaalsystemen.  We werken met verschillende technologieën: er zijn systemen in een robuust mainframe van Cobol en een flexibele buitenkant met JAVA en open source-technologie. Hierdoor kunnen we makkelijker aanpassingen doorvoeren, bijvoorbeeld als er een wetswijziging komt in de AOW.

De IT organisatie wil een stabiele en flexibele infrastructuur aanbieden aan de gebruikers. Een deel van de IT-systemen beheert de SVB zelf, andere systemen zijn uitbesteed aan partners. Daarop voert de SVB de regie.

We werken met allerlei verschillende technieken en op verschillende manieren: traditioneel en heel modern. Projectmatig op basis van Agile, Scrum en waterval. En we werken met Cobol, Java, Angular JS en open source. Dit laten we steeds op elkaar aansluiten. De grootste prioriteit is dat de dienstverlening aan de burger continu gegarandeerd blijft: ook als we vernieuwen.

Verantwoordelijkheden worden laag in de organisatie gelegd, waardoor jij als medewerker zelf eigenaar bent van je werkzaamheden. We werken steeds meer met multidisciplinaire teams en testen deels geautomatiseerd.