Toegankelijkheid

Toegankelijkheidverklaring

Onze internet dienstverlening moet voor iedereen toegankelijk zijn. Ook als u een beperking heeft. Bovendien moet de dienstverlening toegankelijk zijn op ieder apparaat: oude en nieuwe apparaten. Om dit te bereiken houden we ons aan de richtlijnen voor toegankelijkheid van de Nederlandse overheid.

Maar komt u toch een pagina tegen die niet voldoet? Laat het ons dan weten, zodat we het kunnen aanpassen.

Wanneer is onze website toegankelijk

Onze website is toegankelijk als u deze makkelijk kunt vinden, gebruiken en begrijpen. Verder moet de website goed werken met alle zoekmachines, internetbrowsers en alle soorten apparaten. Ook onze (invulbare) Pdf’s moeten voor iedereen duidelijk zijn.

Hoe zorgen wij dat onze website toegankelijk is

Bij het bouwen van onze website vindt een automatische controle plaats op toegankelijkheid. Daarnaast controleren we pagina’s en PDF’s met een screenreader (NVDA). Ook toetsen we de leesbaarheid van de site bij een vergroting van 400%. Minimaal 1x per jaar passen wij de toegankelijksverklaring aan.

Onze website makkelijker leesbaar

We zijn bezig om de website aan te passen op B1 leesniveau zodat ook laaggeletterden onze website kunnen lezen en begrijpen. Dit wordt door een klantenpanel getest.

Controle

Minimaal 1x per jaar passen wij de toegankelijksverklaring aan. Verder wordt tweejaarlijks én bij grote veranderingen onze site extern getoetst. Deze bevindingen worden bij het bouwen van de website meegenomen en intern getoetst.

Waaraan voldoen we nog niet

Onderdelen die nog niet voldoen zijn:

  • bij het verlopen van een DigiD sessie krijgt u geen waarschuwing
  • een voortgangsindicator ontbreekt. U kunt dus niet zien hoeveel stappen u nog moet doen in een webdienst