PGB

Wat betaalt u uw zorgverlener?

U betaalt uw zorgverlener geld voor de zorg die wordt geleverd. U moet met uw zorgverlener afspreken hoeveel u betaalt, en op welke manier. Voor betalingen gelden bepaalde regels. Maar binnen die regels kunt u ook enkele keuzes maken.

Maximumtarieven

U spreekt zelf met uw zorgverlener af hoeveel u betaalt voor de zorg. Uw gemeente of zorgkantoor bepaalt wel een maximumtarief voor de zorg. Dit is het maximale bedrag dat u per uur mag uit uw PGB mag betalen. Heeft u een vergoeding afgesproken die hoger is dan het maximumtarief? Dan kunt u het verschil niet uit uw budget betalen.

Bruto loon

U spreekt met uw zorgverlener een vergoeding of loon af, dit is een bruto bedrag. ‘Bruto’ wil zeggen dat er nog belasting betaald moet worden over het loon. Aan het einde van het jaar geven wij aan de Belastingdienst door welke betalingen we aan uw zorgverlener hebben gedaan. U zorgverlener moet dan zelf de belasting afdragen. Wij kunnen dit ook voor doen, wij doen dan de salarisadministratie.

Krijgt uw zorgverlener een uitkering of toeslag?

Het loon van uw zorgverlener wordt door de belastingdienst en andere instanties gezien als inkomen. Deze inkomsten kunnen daarom gevolgen hebben voor een eventuele uitkering of toeslag.