PGB

Hoe betaalt u uw zorgverlener?

Een vast bedrag per maand

Werkt uw zorgverlener elke week op vaste dagen een vast aantal uur voor u? Dan kunt u het beste een vast maandloon betalen. Wij betalen uw zorgverlener dan aan het einde van elke maand. U hoeft dan geen urenbriefjes of facturen in te sturen.

Uurtarief

Werkt uw zorgverlener een wisselend aantal uur? Dan spreekt u een uurtarief af. U kunt bij uw gemeente of zorgkantoor navragen hoe hoog de tarieven zijn. Uw gemeente of zorgkantoor controleert uw zorgovereenkomst. Daarin staan de afspraken met uw zorgverlener over de tarieven. Als uw gemeente of zorgkantoor akkoord is met de zorgovereenkomst geven ze dat door aan ons. Daarna ziet u de tarieven bij uw gegevens in Mijn PGB.

Na afloop van elke gewerkte periode stuurt u een urenbriefje of factuur naar ons. Dat kan snel en eenvoudig via Mijn PGB. Heeft u geen internet? Dan kunt u per post een factuur of urenbriefje opsturen.

24/7 zorg

Kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op de zorg van een zorginstelling? En is dit elke maand hetzelfde? Spreek dan een vast maandbedrag af. 

Bij 24/7 zorg is het niet altijd duidelijk hoeveel uur zorg per week er precies wordt geleverd. U kunt dan in de zorgovereenkomst aangeven dat het om 24 uurs zorg gaat. U hoeft niet precies aan te geven hoeveel uur zorg er wordt geleverd. Wij rekenen uw 24/7 zorg om naar een uurtarief, zodat uw zorgovereenkomst met een vast maandbedrag kan worden verwerkt. Het uurtarief en het maandbedrag geven wij vervolgens door aan uw gemeente of zorgkantoor. 

Bij een maandbedrag krijgt uw zorginstelling maandelijks op een vaste datum uitbetaald. U hoeft dan niet iedere maand urenbriefjes of facturen aan ons op te sturen.

Uw zorginstelling kan ook achteraf een vast maandbedrag per factuur declareren. Er moet dan wel op de factuur staan dat het om 24/7 zorg gaat. 

Andere afspraken

Heeft u geen uurtarief afgesproken, maar bijvoorbeeld een bedrag per dagdeel of per nacht? Dan rekenen wij dat bedrag om naar een uurtarief. Omdat we anders uw declaraties niet kunnen verwerken.