PGB

Vervanging regelen bij ziekte

Is uw vaste zorgverlener ziek of met zwangerschapsverlof? Dan kunt u tijdelijk een vervangende zorgverlener inschakelen. Hoe u dat doet, hangt af van het soort overeenkomst dat u met uw vaste zorgverlener heeft.

U heeft een overeenkomst van opdracht of een overeenkomst met een partner of een familielid

U hoeft uw vaste zorgverlener niet door te betalen tijdens ziekte of zwangerschapsverlof. Daardoor heeft u budget beschikbaar om een vervangende zorgverlener te betalen. U moet zelf een vervanger zoeken en een zorgovereenkomst met hem of haar afsluiten. Let goed op dat u de juiste modelovereenkomst kiest; dat kan een andere zijn dan met uw vaste zorgverlener.

Geef op de zorgovereenkomst bij de looptijd aan dat het gaat om vervanging van uw vaste zorgverlener. De overeenkomst met de vervanger stopt dan zodra uw vaste zorgverlener weer voor u gaat werken.

U heeft een overeenkomst met een zorginstelling

U hoeft niets te doen. De zorginstelling zal zorgen voor een vervangende zorgverlener.

U bent werkgever

Heeft u een arbeidscontract met uw zorgverlener? Dan moet u het loon doorbetalen als uw zorgverlener ziek is. U krijgt hiervoor een vergoeding van de SVB, zodat u genoeg budget overhoudt om vervangende zorg in te kopen. U moet zelf een vervanger zoeken en een zorgovereenkomst met hem of haar afsluiten. Let goed op dat u de juiste modelovereenkomst kiest; dat kan een andere zijn dan met uw vaste zorgverlener.

Geef op de zorgovereenkomst bij de looptijd aan dat het gaat om vervanging van uw vaste zorgverlener. Ook moet u bij een vervangingsovereenkomst kiezen voor een vergoeding per uur. De overeenkomst met de vervanger stopt zodra uw vaste zorgverlener weer voor u gaat werken.