PGB

PGB Special: Verbeteringen Dienstverlening PGB

Met een Persoonsgebonden budget voert u zelf de regie over uw zorg. SVB Dienstverlening PGB verzorgt de betalingen aan uw zorgverleners. Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze dienstverlening en proberen deze altijd te verbeteren. In deze special vertellen we u hoe we dat doen.

Wat vindt u van onze dienstverlening?

Om onze dienstverlening te verbeteren, horen we graag van u wat goed gaat en wat beter kan. Ook onderzoeken we dit op verschillende manieren. Misschien bent u pasgeleden door ons gebeld en hebben we u gevraagd naar uw ervaringen.

Uit onze laatste telefonische enquête blijkt onder andere dat de formulieren eenvoudiger moeten. Hier gaan we mee aan de slag. Ook moet er betere afstemming komen met gemeenten en zorgkantoren. De informatie is niet altijd eenduidig en dat geeft soms het gevoel ‘van het kastje naar de muur te worden gestuurd’. Wij gaan daarom onze samenwerking met de budgetvertrekkers verbeteren.

Suggesties zijn altijd welkom. Heeft u een tip? Laat het ons weten.

Dienstverlening per regio

Als u ons de afgelopen maanden heeft gebeld, heeft u misschien gemerkt dat we tegenwoordig eerst om uw postcode vragen voordat u een medewerker aan de lijn krijgt. We doen dit zodat u direct contact heeft met iemand van uw eigen regioteam.

Een Regioteam is een vast team van medewerkers dat uw vragen en verzoeken behandelt. Het zijn altijd dezelfde medewerkers die uw telefoontje aannemen en uw formulieren zoals declaraties en zorgovereenkomsten verwerken. Het team leert u kennen en kan u daardoor sneller van dienst zijn. Onze medewerkers zijn blij met de nieuwe manier van werken.

Florina Reitsma: ‘Doordat ik nu aan een beperkt aantal dossiers werk, heb ik beter contact met budgethouders en vertegenwoordigers. Dat is voor iedereen prettig. In complexe situaties hoeft een budgethouder bijvoorbeeld niet steeds opnieuw uit te leggen wat er aan de hand is.’

Mijn PGB gebruiksvriendelijker

We werken doorlopend aan het verbeteren van Mijn PGB. Zodat het gebruik voor u nog makkelijker wordt. Hierdoor ziet het scherm er soms iets anders uit dan u gewend bent. Sinds kort kunt u bijvoorbeeld de betaalstatus van uw ingestuurde declaraties volgen. Zo ziet u of we uw zorgverlener al hebben betaald.  
 
Heeft u hulp nodig bij Mijn PGB? Wij helpen u graag! Neem telefonisch contact met ons op en we helpen u op weg terwijl u thuis achter uw computer of tablet zit.

Wist u dat…

  • het gebruik van de meest recente versie van de SVB modelzorgovereenkomsten verplicht is? Deze vindt u altijd op svb.nl/pgb/formulieren. In het laatste kwartaal van 2017 voeren we een aantal verbeteringen door in de zorgovereenkomsten. Sluit u een nieuwe zorgovereenkomst af? Download altijd een zorgovereenkomst van internet. Zo weet u zeker dat u de meest recente versie gebruikt.
  • u ons ook op Twitter kunt volgen? Via @SVB_PGB blijft u altijd op de hoogte van ons nieuws. Ook kunt u ons alles vragen over zorgovereenkomsten, declaraties en betalingen.