PGB

Zelf inzicht houden in uw budget

Het is belangrijk dat u de uitgaven uit uw PGB goed in de gaten houdt. Zo voorkomt u dat uw PGB te snel op gaat en u uw zorgverleners met eigen geld moet betalen.

Actueel budgetoverzicht met Mijn PGB

Met Mijn PGB is uw actuele budgetoverzicht op elk moment te raadplegen. Binnen Mijn PGB vindt u de hoogte van uw budget, welke bedragen uit uw budget zijn besteed en hoeveel er nog over is van uw budget. Indien u recht heeft op een verantwoordingsvrij bedrag, kunt u dit bedrag ook terugvinden binnen Mijn PGB.

Uw papieren budgetoverzicht

Op uw papieren budgetoverzicht vindt u informatie over de hoogte van uw budget, welke bedragen uit uw budget zijn besteed en hoeveel er nog over is van uw budget. Ontvangt u een PGB vanuit meerdere wetten? Dan ontvangt u per wet een budgetoverzicht. Indien u recht heeft op een verantwoordingsvrij bedrag, kunt u dit bedrag ook terugvinden op uw papieren budgetoverzicht.

Wilt u de budgetoverzichten niet meer op papier ontvangen? Dit kunt u in Mijn PGB aangeven. Hiervoor kiest u binnen Mijn PGB in het linker menu voor 'Persoonlijke gegevens wijzigen'. Onderaan kiest u bij 'Overzichten per post ontvangen' voor 'Nee'.

Jaaroverzicht

U ontvangt na afloop van een kalenderjaar een jaaroverzicht. U kunt in dit jaaroverzicht de hoogte van uw budget van het voorgaande jaar zien, welke bedragen uit dat budget zijn besteed en hoeveel er nog over is van het budget.

Het is belangrijk dat u uw jaaroverzicht goed controleert. Op basis van de gegevens in het jaaroverzicht, sluiten wij het budgetjaar af.

Voorbeeld budgetoverzicht PGB en toelichting

Als hulpmiddel kunt u het voorbeeld budgetoverzicht gebruiken. Hierin staan verwijzingen met een toelichting.