PGB

Urenbriefjes december bij salarisadministratie

21-12-2018

Wanneer wij de salarisadministratie voor u doen, vragen wij u normaal om voor de 10e van de maand uw urenbriefjes in te dienen. In januari moet dat altijd iets eerder. Dit jaar moeten de urenbriefjes over de periode december 2018 per post uiterlijk op 4 januari 2019 bij ons binnen zijn.

Let op: declaraties via Mijn PGB kunt u tot en met 6 januari 2019 indienen!

Waarom vragen wij u uw urenbriefjes eerder in te dienen?

Dit komt omdat wij het jaar 2018 ‘fiscaal’ moeten afsluiten en voor 1 februari 2019 de aangifte loonheffingen bij de Belastingdienst moeten doen. Dit is wettelijk vastgelegd. Om dit op tijd te kunnen doen, hebben wij uw urenbriefjes eerder nodig dan gebruikelijk.

Als het urenbriefje later binnen komt

In dat geval betalen wij uw zorgverlener gewoon uit, maar wel op een later moment. Het loon staat dan op de loonstrook van januari 2019 met de omschrijving ‘Salaris vorig jaar’. Houd er rekening mee dat de Belastingdienst deze betaling als inkomsten over 2019 ziet in plaats van 2018. Voor de betaling wordt wel uw budget van 2018 gebruikt.

Heeft uw zorgverlener geen salarisadministratie?

Als wij geen salarisadministratie voor uw zorgverlener doen, is deze datum niet voor u van toepassing. Wij hoeven dan namelijk geen belastingaangifte voor uw zorgverlener te doen.