PGB

Brief over derdenbeding PGB

27-07-2018

Heeft u een brief ontvangen waarin we vragen een nieuwe zorgovereenkomst op te sturen vanwege het derdenbeding? In dit bericht kunt u hier extra informatie over lezen.

Ik haal de deadline niet, kan ik de overeenkomst ook later insturen?

Het is in uw belang dat we de nieuwe zorgovereenkomst zo snel mogelijk ontvangen. We begrijpen dat het door de vakantieperiode mogelijk niet lukt om onverwacht een nieuwe overeenkomst op te sturen. Het is niet erg als u de zorgovereenkomst iets later opstuurt, maar doe dit wel zo snel mogelijk en uiterlijk 14 september 2018.

Heeft u vragen bij het invullen van uw overeenkomst? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Wat is een derdenbeding en waarom moet ik daarvoor een nieuwe zorgovereenkomst opsturen?

Het komt helaas wel eens voor dat een zorgverlener zich ten onrechte uit het PGB laat betalen. Er kan dan sprake zijn van fraude. Ter bescherming van de budgethouder heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het derdenbeding verplicht gesteld. Door het derdenbeding is de budgethouder niet langer verantwoordelijk voor onterecht ontvangen gelden. De verstrekker kan die rechtstreeks bij de zorgverlener terughalen in plaats van een terugvordering via de budgethouder.

Ik heb geen brief ontvangen, klopt dat?

Dat kan zeker kloppen. Als in uw zorgovereenkomsten al een derdenbeding is opgenomen hoeft u niks te doen en ontvangt u ook geen brief van ons. Heeft u een zorgovereenkomst waarin het derdenbeding nog niet is opgenomen? Dan ontvangt u vanzelf een brief met meer informatie.