Over de SVB

De SVB heeft klanten binnen, maar ook buiten Nederland

Ruim 400.000 klanten wonen in het buitenland. Gepensioneerden bijvoorbeeld die in het buitenland van hun oude dag genieten, jonge emigranten die elders een nieuw bestaan opbouwen. Of mensen die in Nederland wonen en elders werken.   Wonen of werken in het buitenland kan gevolgen hebben voor uw verzekeringssituatie, kinderbijslag, pensioen of uitkering. Soms wordt een uitkering bijvoorbeeld verlaagd of gestopt als iemand naar het buitenland verhuist of heeft emigratie gevolgen voor de uitkering van de partner.

Specifiek advies

Speciaal voor mensen die in Duitsland of België gaan werken of wonen (en andersom) hebben we een Bureau voor Duitse Zaken en een Bureau voor Belgische Zaken. In Ankara (Turkije), Rabat (Marokko) en Madrid (Spanje) worden we door een attaché voor sociale zaken vertegenwoordigd.

Grensinfopunt

De Bureaus voor Belgische en Duitse Zaken participeren via het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Belastingdienst in het Grensinfopunt. Dit is een digitaal loket waarbij u terecht kunt met vragen over wonen, werken, ondernemen en studeren in het buitenland. Meer informatie staat op www.grensinfo.nl