Kindernamen

Top 20 kindernamen eerste half jaar 2017 bekend!

Het eerste half jaar ligt alweer achter ons: tijd voor een update van de meest populaire kindernamen van 2017!

De Top 3 Jongens

  1. Daan
  2. Noah
  3. Bram

De Top 3 Meisjes

  1. Emma
  2. Tess
  3. Julia

Een kleine wisseling Top 3

Ten opzichte van het eerste kwartaal is er alleen in de top 3 van de jongens een kleine wisseling. Daar is Noah een plaatsje gestegen en heeft daarmee Bram naar de 3e plaats verstoten. Bij de meisjes is de Top 3 ongewijzigd. Emma is nog steeds aanvoerster, op de voet gevolgd door Tess en Julia.

Top 20: nieuwkomers Hugo en Lieke

Nieuwkomers ten opzichte van het eerste kwartaal in de Top 20 bij de jongens zijn: Thomas (15e plek), Julian (18e plek) en Hugo (19e plek). Thomas en Julian stonden in 2016 ook al in de Top 20, maar waren plotseling in het eerste kwartaal van 2017 verdwenen uit de lijst. Na een korte periode van afwezigheid zijn deze namen weer terug in de Top 20. Hugo is nieuw en staat op nummer 19.


Ook bij de meisjes heeft er een kleine verschuiving plaatsgevonden. Nieuw in de Top 20 is Lieke (19e plek). Terwijl zij in 2016 nog buiten de lijst van de twintig meest populaire meisjesnamen viel.


Weet Noah zijn voorkeurspositie op Bram te behouden en misschien zelfs Daan van zijn troon te stoten? En lukt het Emma om haar favorietenrol vast te houden? Aan het eind van het jaar zullen we het weten!