Kindernamen

Elsa, iedereen onthoudt haar naam meteen

Elsa

Bij Elsa hebben we hetzelfde gedaan als bij Tiemen, onze oudste. Albert en ik hebben allebei een lijstje gemaakt met onze vijf favoriete jongens- en meisjesnamen. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik wist dat het een meisje zou worden, terwijl mijn man het niet van tevoren wilde weten. Dus aan het lijstje met jongensnamen heb ik niet zo veel aandacht besteed. Bij de meisjes stond bij mij Elsa bovenaan; ik weet niet meer goed waarom. Nora scoorde bij ons beiden ook hoog. Dat was onze favoriet als Tiemen een meisje zou zijn geweest. 

Elsa is een hele mooie naam, maar verder is er niks ‘speciaals’ mee. Dat veranderde toen in 2013 de Disney-film Frozen uitkwam. Daarin komt een prinsesje voor dat Elsa heet, dat kan toveren met ijs. Dat vonden we leuk. We zijn meteen naar de bioscoop gegaan en onze Elsa, die toen 4 was, identificeerde zich met de film-Elsa. “Mam, ik kan toveren!” zei ze. 

De film werd ontzettend populair en dat merken we tot op de dag van vandaag. Als we bijvoorbeeld op een camping in Frankrijk staan en ik zeg haar naam, dan draaien kleine meisjes meteen hun hoofd om. In het begin vond Elsa dat leuk, en tegenwoordig vindt ze het in ieder geval niet vervelend. Ze weet dat mensen op haar naam reageren en is nog steeds fan van de film. Ze is vooral enthousiast over de muziek en vindt het leuk om mee te zingen. En wat echt handig is: ze hoeft zich maar een keer voor te stellen. Iedereen onthoudt haar naam meteen. Dat vindt ze zelf ook een voordeel.

Katja Mensen (1973), Albert Willems (1976), Elsa Willems (8 mei 2009) en Tiemen Willems (5 mei 2006) uit Nijmegen.