Kindernamen

6D, met 7D zou het huis te vol worden

Doortje

Ik ben vernoemd naar de zanger Donny Osmond, op wie mijn moeder verliefd was. Doortje en ik zijn al sinds ons zestiende bij elkaar en toen we achttien waren hebben we gezegd: als we een jongetje krijgen dan noemen we hem ook Donny. En die mening is nooit veranderd. 

Toen Doortje zwanger was van onze dochter en we een naam zochten, was onze eerste inval dat die met een D moest beginnen, zodat we 4D konden worden. En omdat er al twee Donny’s waren, wilden we weer een Amerikaanse of in ieder geval Engelse naam. We hebben veel gezocht, ik geloof zelfs op de SVB-site. Day vinden we een leuke naam, die je niet vaak hoort. Hij past echt bij haar, al is moeilijk uit te leggen waarom. Ze is een bijzonder meisje. Ze is altijd aan het dansen en springen en windt iedereen om haar vinger. 

Bij ons derde kind zochten we ook weer naar een Amerikaanse naam met een D. Onze ouders luisterden altijd naar John Denver en wij kregen dat mee in onze opvoeding. En het is ook leuk dat Denver een stad is, zodat we er een keer naartoe kunnen. Donovan, ten slotte, stond ook al op de shortlist toen Denver werd geboren. We wilden een keer een wat langere naam. 

Mensen zeggen wel eens: wordt dat niet lastig met de post later, al die brieven voor ‘D. Molenaar’? Maar al onze kinderen hebben diverse doopnamen, zoals Day Lisa-Maria Eleonora Lana (naar onze zussen) en Denver Domingus Iver (Domingus naar een opa, Iver naar de band Bon Iver). Ze heten dus D.L.E.L. en D.D.I. Molenaar, dus met de post komt het wel goed. 

Of er een 7D komt? Nee. Het huis zit vol.

Donny Molenaar Sr. (1985), Doortje Molenaar (1985), Donny Molenaar Jr. (2008), Day Molenaar (2009), Denver Molenaar (2013) en Donovan Molenaar (2014) uit Leerdam.