Kinderbijslag

Kinderbijslag als u buiten Nederland woont

U kunt uw kinderbijslag op een buitenlandse bankrekening ontvangen als u in een land woont waarin wij kinderbijslag mogen betalen. Het kan soms wel wat langer duren voordat het bedrag op uw rekening staat. Dit hangt af van het land en uw bank.

Kinderbijslag soms in andere valuta

In sommige landen krijgt u uw kinderbijslag niet in euro’s overgemaakt, maar in een andere valuta. Het bedrag dat u ontvangt, kan per keer verschillen. Dat is afhankelijk van de wisselkoers van de andere valuta. De wisselkoers kunt u per maand terugvinden op de pagina wisselkoersen.

Extra kosten gaan van uw kinderbijslag af

Betaling van uw kinderbijslag buiten Nederland brengt kosten met zich mee:

  • EU- / EER-landen, Australië, Israël, Kaapverdië, Marokko, Tunesië en Turkije: de SVB betaalt de kosten.
  • Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten en Zuid-Afrika: De SVB verrekent  € 0,02 met uw kinderbijslag.
  • Alle overige landen én bij chequebetalingen: de SVB verrekent € 0,48 met uw kinderbijslag.

Misschien brengt uw eigen bank nog (administratie)kosten bij u in rekening. Dat bedrag verschilt per bank. Wij hebben hierop geen invloed.

Wij nemen contact op over uw situatie

Als u buiten Nederland woont en kinderbijslag krijgt, nemen wij regelmatig contact met u op om te vragen of er iets in uw situatie is veranderd. Elke 2 jaar vragen wij u een formulier levensbewijs in te laten vullen door bijvoorbeeld een notaris of gemeenteambtenaar in het land waar u woont. Ook kunnen wij u thuis bezoeken om te controleren of uw kind bij u woont.