Internationale Detachering

Hoe vraagt u een A1/certificate of coverage aan

Ik ben werknemer, hoe vraag ik een formulier A1/certificate of coverage aan?

U kunt als werknemer zelf geen A1/certificate of coverage aanvragen. Uw werkgever kan dit voor u doen via internet. Hij krijgt het formulier dan binnen 1 week van ons. Er zijn ook situaties waarin u zelf een aanvraag kan doen. Meer informatie vindt u op de pagina 'U werkt in meerdere EU-landen'.

Gaat u langer dan 2 jaar (soms 1 jaar) buiten Nederland werken, dan krijgt uw werkgever het formulier binnen 3 maanden. Er is in dat geval aanvullend onderzoek nodig of u gedetacheerd kunt worden. De regels daarvoor verschillen per land.

Bent u directeur grootaandeelhouder (DGA), of werkt u voor uw eigen BV?

Dan wordt u door ons gezien als zelfstandige (DGA).

Met spoed een A1/certificate of coverage nodig

Heeft u nog geen A1/certificate of coverage en mag u daarom niet beginnen met werken?

In de meeste landen accepteren de controlerende instanties een kopie van de aanvraag voor een A1/certificate of coverage. Krijgt u zonder A1/certificate of coverage geen toegang tot de werkvloer? Of betaalt een opdrachtgever u zonder A1/certificate of coverage niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op. Dan bekijken we of we uw aanvraag met spoed kunnen behandelen.

Gaat u werken in Australië, Egypte, Macedonië of Nieuw Zeeland?

Dan kan uw werkgever alleen een formulier aanvragen uiterlijk 3 maanden nadat u uit Nederland bent vertrokken.

Tijdelijk werken in België of Zweden

Als u tijdelijk in België gaat werken, moet uw werkgever dit van te voren aanmelden in België. Dit is de zogenaamde "Limosa meldingsplicht". Deze verplichte aanmelding kan uw werkgever regelen op de Limosa website.

Sinds 1 juli 2013 bestaat ook in Zweden een vergelijkbare meldingsplicht. Wanneer u minder dan 5 dagen werkt in Zweden is er geen meldingsplicht.