Internationale Detachering

Door onderhoud is onze website van 17 tot en met 20 mei minder goed bereikbaar.

Hoe vraagt u een formulier A1/certificate of coverage aan?

Snel een A1/certificate of coverage via internet

De snelste manier om een A1/certificate of coverage te krijgen is via TWinternet. U hoeft veel minder gegevens in te vullen en u krijgt vaak binnen een week bericht. Ook kunt u de voortgang van uw aanvragen online bekijken of de detacheringsperiode verlengen. U krijgt uiterlijk binnen 8 weken bericht.

Uw gemachtigde (bijvoorbeeld uw belastingadviseur) kan ook gemakkelijk via internet een aanvraag doen.

Heeft uw bedrijf nog geen (nieuw) account voor het aanvragen via internet? Vraag dan een account aan. U kiest zelf een (nieuwe) gebruikersnaam. Binnen enkele dagen krijgt u een brief met het wachtwoord dat bij uw gebruikersnaam hoort. Bewaar uw inloggegevens goed.

Bent u uw wachtwoord of uw gebruikersnaam vergeten, vraag dan een nieuw account aan met een nieuwe gebruikersnaam.

Bent u directeur grootaandeelhouder (DGA), of werkt u voor uw eigen BV?

Dan wordt u door ons gezien als zelfstandige (DGA).

Met spoed een A1/certificate of coverage nodig

Heeft uw werknemer nog geen A1/certificate of coverage en mag hij daarom niet beginnen met werken?

In de meeste landen accepteren de controlerende instanties een kopie van de aanvraag voor een A1/certificate of coverage. Krijgt een werknemer zonder A1/certificate of coverage geen toegang tot de werkvloer? Of betaalt een opdrachtgever werknemers zonder A1/certificate of coverage niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op. Dan bekijken we of we uw aanvraag met spoed kunnen behandelen.

Gaat uw werknemer in Australië, Egypte, Macedonië of Nieuw-Zeeland werken?

Dan moet u de aanvragen indienen binnen 3 maanden nadat uw werknemer uit Nederland is vertrokken.

Tijdelijk werken in België of Zweden

Als iemand tijdelijk in België gaat werken, moet u dit van te voren aanmelden in België. Dit is de zogenaamde "Limosa meldingsplicht". Deze verplichte aanmelding kunt u regelen op de Limosa website.

Sinds 1 juli 2013 bestaat ook in Zweden een vergelijkbare meldingsplicht. Werkt iemand minder dan 5 dagen in Zweden? Dan is er geen meldingsplicht.

In het buitenland gevestigde werkgevers

Voor in het buitenland gevestigde ondernemingen is het niet mogelijk een aanvraag via internet te doen. Download dan het aanvraagformulier (PDF, 1.1 Mb) en stuur dit per post op.