Internationale Detachering

Een A1/certificate of coverage aanvragen via internet

Werkgevers

U kunt via TWinternet gemakkelijk online een A1/certificate of coverage aanvragen. Vergeleken met een papieren aanvraag hoeft u dan veel minder gegevens in te vullen en heeft u vaak binnen een week bericht. Ook kunt u de voortgang van uw aanvragen online bekijken. U krijgt uiterlijk binnen 8 weken bericht.

Uw gemachtigde (bijvoorbeeld uw belastingadviseur) kan ook via internet een aanvraag doen.

Heeft uw bedrijf nog geen account voor het aanvragen via internet? Vraag dan een account aan. U kiest zelf een gebruikersnaam. Binnen enkele dagen krijgt u een brief met het wachtwoord dat bij uw gebruikersnaam hoort. Bewaar uw inloggegevens goed.

Wachtwoord vergeten?

Bent u uw wachtwoord of gebruikernaam vergeten, vraag dan een nieuw account aan. U kiest zelf een nieuwe gebruikersnaam.

Gemachtigde

Heeft u als werkgever een gemachtigde? Dan kunt u uw wachtwoord en gebruikersnaam delen met uw gemachtigde. Wij hebben dan geen aparte machtiging meer nodig.

Treedt uw gemachtigde ook op namens uw werknemer? Dan hebben wij van uw werknemer wel een ondertekende machtiging nodig. Stuur de machtiging per post  onder vermelding van het BSN-nummer van uw werknemer. Vermeld hierbij dat de machtiging is voor een aanvraag A1/certificate of coverage.
Wij raden u aan dit te doen één week voordat u een A1/certificate of coverage aanvraagt. Dan kunnen wij op tijd de gegevens verwerken.

Let op! U moet voor elke nieuwe aanvraag opnieuw een machtiging toesturen.

Andere procedure woonachtig buiten Nederland

Heeft u werknemers die niet in Nederland wonen en die in twee of meer EU-lidstaten (inclusief Nederland) gaan werken? Vraag dan een beslissing aan bij de buitenlandse zusterinstanties van de SVB in het woonland van uw werknemer. Daarin moet staan dat er geen bezwaar is dat de Nederlandse sociale verzekeringen op uw werknemer worden toegepast. Daarna kunt u binnen twee maanden de A1/certificate of coverage op papier bij ons aanvragen. Stuur wel de schriftelijke beslissing van de buitenlandse instantie mee.

In het buitenland gevestigde werkgevers

Voor in het buitenland gevestigde ondernemingen is het niet mogelijk een aanvraag via internet te doen. Download dan het aanvraagformulier (PDF, 1.1 Mb) en stuur dit per post op.

U bent zelfstandige (DGA)

Bent u een zelfstandige (DGA)? Dan kunt u een A1/certificate of coverage aanvragen met uw DigiD via Mijn SVB.