BDZ

U wilt uw kansen benutten in het buurland?

Misschien wilt u een opdracht uitvoeren in het andere land, personeel uitzenden of uitlenen. Of bijvoorbeeld zelf een nieuw filiaal openen in het andere land? Of personeel uit het andere land in dienst nemen.

Als u de stap maakt om te ondernemen in het andere land, heeft dat meestal gevolgen voor de sociale verzekeringen zoals AOW, Anw en arbeidsongeschiktheid. Voor uzelf als zelfstandige of voor uw personeel.

Het Bureau geeft voorlichting en advies over deze gevolgen aan werkgevers en zelfstandigen die vanuit Nederland zaken willen doen in Duitsland. Ook voor Duitse werkgevers en zelfstandigen die in Nederland gaan ondernemen, hebben wij informatie over de gevolgen voor sociale verzekeringen.

Informatiebijeenkomsten

Het Bureau voor Duitse Zaken organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor werkgevers, zelfstandigen, intermediairs, payroll-organisaties en/of HR-medewerkers. Tijdens de informatiebijeenkomsten worden verschillende relevante en actuele thema’s behandeld. Soms per branche uitgesplitst, soms per doelgroep.

Binnenkort zullen hier de nieuwe data en locaties van informatiebijeenkomsten geplaatst worden. Hier vindt u dan ook informatie wat tijdens de bijeenkomsten behandeld zal worden.