BBZ

Wie zijn wij?

Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) is een onderdeel van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). BBZ is hét kenniscentrum op het domein "integrale sociale zekerheid" tussen Nederland en België. Als kenniscentrum verstrekken we essentiële informatie en waar nodig bemiddelen we voor (potentiële) belanghebbenden over internationale wet- en regelgevingsaspecten van sociale zekerheid. Het Bureau fungeert als backoffice in de totale structuur van de grensoverschrijdende informatievoorziening.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Gaat u de grens over om er te wonen, te werken, te ondernemen of te studeren? Dan komt er heel wat op u af. Ook voor uw sociale zekerheid. Heeft u zich bijvoorbeeld al afgevraagd wat er gebeurt met uw ouderdomspensioen als u verhuist naar België of Nederland? Of in welk land u recht heeft op medische zorg? Of wat er gebeurt als u ziek wordt of arbeidsongeschikt? Mogelijk niet de eerste vragen die bij u opkomen als u denkt aan emigratie of werken over de grens. Maar uw sociale zekerheid is zeker iets om bij stil te staan. Met al uw vragen over sociale zekerheid, kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder.

Hoe informeren wij u?

Wij hebben voor u de informatie over allerlei onderwerpen gebundeld, zodat u uw vragen maar op één plek hoeft te stellen. Zo ziet u niets over het hoofd. Dat is wel zo prettig. We kunnen u informatie geven op de manier die u het beste uitkomt.