BBZ

Nieuwsoverzicht

 
20-04-2018  |   Wie in België rustpensioen opbouwt, kan de studieperioden (in of buiten België) laten meetellen voor de berekening van het pensioenbedrag. Dit noemt men ook wel 'afkoop' of 'regularisatie' van studieperioden. Voorwaarde voor afkoop is dat de studieperiode moet zijn afgerond met een (erkend) diploma hoger onderwijs. De Federale Pensioendienst (FPD) voert deze regeling uit. Door hervorming van het pensioenstelsel, is de afkoopregeling per 1 december 2017 gewijzigd.
 
11-12-2017  |   De meldingsplicht voor gedetacheerde werknemer in Nederland, gaat niet in op 1 januari 2018. Het digitale meldingssysteem is mogelijk pas klaar vanaf 1 januari 2019. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaat de meldingsplicht uitvoeren.
 
07-12-2017  |   Op 18 juni 2016 is in Nederland de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) ingegaan. Bent u als dienstverrichter (werkgever, uitzendkantoor) buiten Nederland gevestigd? En wilt u tijdelijk werknemers in Nederland laten werken bij een dienstontvanger (detachering)? Dan moet u voldoen aan de regels van de WagwEU.