BBZ

Nieuwsoverzicht

 
17-08-2018  |   Voert u wel eens opdrachten uit in België? Bent u actief in de bouwsector en werkt u ook over de grens? Heeft u grensarbeiders in dienst of werken uw medewerkers zowel in Nederland als in België? Dan zijn de informatiebijeenkomsten die Bureau voor Belgische Zaken in oktober 2018 houdt, interessant voor u. 
 
25-07-2018  |   Grensarbeiders die in Nederland of België werken en kinderen opvoeden, kunnen kinderbijslag uit België en/of Nederland krijgen. Wat zijn de gevolgen voor de kinderbijslag als het kind een vakantiebaantje krijgt?
 
23-04-2018  |   Wie in België rustpensioen opbouwt, kan de studieperioden (in of buiten België) laten meetellen voor de berekening van het pensioenbedrag. Dit noemt men ook wel 'afkoop' of 'regularisatie' van studieperioden. Voorwaarde voor afkoop is dat de studieperiode moet zijn afgerond met een (erkend) diploma hoger onderwijs. De Federale Pensioendienst (FPD) voert deze regeling uit. Door hervorming van het pensioenstelsel, is de afkoopregeling per 1 december 2017 gewijzigd.