BBZ

BBZ en BDZ verwerven accreditatie van beroepsvereniging voor belastingadviseurs

04-10-2018

Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) en Bureau voor Duitse Zaken (BDZ) zijn onlangs geaccrediteerd om educatieve activiteiten te verzorgen voor leden van 'Register Belastingadviseurs' (RB).

Wat houdt deze accreditatie in?

Bent u lid van beroepsvereniging RB? Als u deelneemt aan een van de informatiebijeenkomsten die BBZ en BDZ jaarlijks organiseren, verwerft u een aantal Permanente Educatie- (PE-) punten. Zo toont u aan dat uw vakkennis over grensoverschrijdend werken op niveau is. 

  • Heeft u deelgenomen aan een BBZ-bijeenkomst? U krijgt vier PE-punten bijgeschreven.
  • Als u heeft deelgenomen aan een BDZ-bijeenkomst, krijgt u drie PE-punten bijgeschreven.

Voor welke bijeenkomsten krijgt u PE-punten?

BBZ en BDZ organiseren jaarlijks meerdere informatiebijeenkomsten voor werkgevers, zelfstandigen, intermediairs, payroll-organisaties en/of HR-medewerkers. De informatie is gericht op het werken over de grens in Nederland-België of Nederland-Duitsland. Tijdens de bijeenkomsten werken wij samen met verschillende partijen, zoals de Belastingdienst. Op deze manier leveren wij u een totaalpakket aan informatie bij grensoverschrijdend werken. 

Wat is RB?

RB is een beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het midden- en kleinbedrijf. Leden kunnen bij het RB terecht voor:

  • Belangenbehartiging naar overheid en politiek 
  • Vaktechnische informatie en ondersteuning in de beroepsuitoefening 
  • Opleidingen om Register Belastingadviseur te worden 
  • Permanente Educatie cursussen en workshops om kwaliteit en kennis op peil te houden